Marphă Hip-Hop – Episodul 6 – Sezonul 4

Interviuri și live-uri la dublu. Nu. La triplu. O premieră. Invitați internaționali. O groază de anunțuri. Așa se încheie cel de-al patrulea sezon al unei călătorii Marphă în HIP-HOP.

Înainte să întrebe dacă publicul le va cumpăra CD-ul „€œAici sau la pachet”, Smokey și Krem deschid emisiunea cu un live din concertul ce a avut loc pe 9 mai, în Kulturhaus.

De ce am ales acel concert? Pentru că la show s-a lansat un album „€œca un tren în viață”, unde „€œnoi trebuie să fim pe partea cu ușile”. Cel dintâi interviu îi aduce în emisiune, pentru prima oară, pe băieții de la SickSound Crew, în formulă completă. Pentru acest show, Clue, unul dintre membri, a venit chiar din Franța. După un mesaj pentru ascultători, transmis la puterea a șaptea, a urmat și o mostră live de la lansarea „€œAtenție, se închid ușile!”, de pe 9 mai.

Doi dintre cei 6 Grade sunt protagoniștii rubricii surpriza de dinainte de „€œVara verde”. Fu și Ibra i-au adus pe Byga, Brugner și SEZ pe piesa al cărei clip are premiera în acest episod. Cei doi organizatori de concerte care au adus mai toți rapperii în Ploiești lucrează și la un album împreună, pentru care au recunoscut că sunt „€œBagabonți intelectuali”.

Premiera clipului „Vara Verde”, în stil Marphă HIP-HOP încheie cel de-al doilea interviu, însă nu și ultimul.

Pentru „€œAnonimație”, DJ Dox l-a ales pe Manyah. El și-a povestit atât piesa în colaborare cu Doc, cât și „€œtalentul de producător”. Viitorul său album îl va duce pe rapper „€œDe la manie la mânie”, unde îl așteaptă colaborări-surpriză și două clipuri. Manyah nu putea ieși din anonimat fără un live session Muy Importante.

Pentru că emisiuni mai Marphă ca-n HIP-HOP nu există, DJ Dox a stat de vorba cu fostul campion Dutch DMC, DJ DNS, dar și cu Skiggy Rapz. Totul s-a petrecut cu puțin înainte ca membrii G.D.R. să își lanseze albumul, în urmă cu câteva luni. În culisele din B52, cei doi dezvăluiau cum a început pasiunea lor pentru muzică, pentru cine au produs și ce păreri au despre rap-ul românesc.

Cătălin a vorbit despre „€œPaginile de istorie” scrise în 1997, atunci când trupă Il-Egal debuta cu albumul „€œ2 băieți din sud”. Apărut pe casetă, albumul conține colaborări cu Sișu, Puya, Don Baxter, Delikt, Da Hood Justice și nu numai.

„Artiștii din backstage” au fost găsiți în Fonogram Studios. Lu-K Beats, Super ED, Andi și Zaga au stat de vorba cu Tonik Obiektiv, într-un interviu plin de anunțuri – surpriză. Primul dintre ei țintește la „€œnext level -€“ tv și radio”. Dacă Super ED lucrează la un mixtape și un album, Andi produce pentru artiști de pe piața internațională, iar Zaga a vorbit despre drumul de la sample la producții. Super ED a pus punctul pe interviu cu un live cel puțin interesant.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu