Cei mai buni MCi au cuvantul la Red Bull re:VERS!

Tara, tara, vrem MCi! Si nu orice fel de MC, ci pe cei care fac sala sa sara cand se iau la tranta pe rime date pe loc. Pentru ca stim deja ca „Multi vorbesc. Putini rimeaza. Doar cei mai buni IMPROVIZEAZA!”, Red Bull re:VERS arunca manusa freestylerilor din toate colturile Romaniei si-i cheama sa se-nscrie in competitie, in perioada 26 octombrie – 2 noiembrie. Sub bagheta lui Deliric, marea finala va avea loc pe 19 noiembrie, intr-un nou format, exclusiv online: provocari explozive, rime super-tari, galagie la patrat si numar dublu de MCi in arena! In juriu: AFO, maestru emerit al improvizatiei, DOC, doctor in dume, si Ramona Dumitrescu, VJ radio, promotor in FM al muzicii trap si hip hop pentru toate gusturile.

Editia a doua Red Bull re:VERS dubleaza doza de adrenalina care vine la pachet cu orice battle MC à la carte. Intr-un format 100% adaptat anului 2020, show-ul de anul acesta muta campul de lupta in spatiul virtual, de la preselectii pana la marea finala, si promite entertainment si suspans la cote maxime. Pe 19 noiembrie, 16 MCi vor lua microfonul in primire si-si vor arata muschii lirici, mai exact prezenta de spirit, capacitatea de improvizatie, creativitatea, precum si ritmul & flow-ul. Juriul va tine cont si de respectarea tematicii – concurentii trebuie sa includa in versuri anumite subiecte – precum si de valoarea poetica a improvizatiei. In runde de cate 60 si 120 de secunde, concurentii vor incerca sa-si faca adversarul knock-out cu rime scoase pe loc. Cu doua treimi din voturi, juriul va decide invingatorul fiecarei runde, care merge mai departe pana la batalia finala. Opt locuri din line-up-ul final al showului sunt adjudecate din start. Cu titlul onorific de wildcards, in cap de lista ii avem pe PIETONU’, castigatorul primei editii Red Bull re:VERS, urmat de OLINIUTZA, CHOB, BRELOC, XANDER, ZEHA, MCxWOODIE si Gemini Jaxx, toti cu centura neagra la battle MC si replici pe masura. Alti opt MCi vor fi selectati in urma preselectiilor din perioada 26 octombrie – 2 noiembrie.

Cum te poti inscrie? Trebuie sa dai follow contului de Instagram @redbullro, locul in care se va intampla magia calificarilor si sa stai cu ochii pe stories. Acolo vor fi postate zilnic: emoji-ul, cuvantul si proverbul zilei. De aici, iti activezi puterile de MC, intr-un video de 60 de secunde spui creativ cine esti si le arati tuturor cum castigi proba zilei intr-o bucata de freestyle. Dai tag @redbullro #redbullrevers si intri oficial in spectrul juriului. Pe 5 noiembrie anuntam cei 8 MCi care ajung in marea batalie de pe 19 noiembrie, alaturi de wildcards.

Cu mana pe microfon, Afo, Doc si Ramona Dumitrescu jura pe pasiunea lor comuna pentru muzica, improvizatie si distractie ca vor da celebritatii cel mai bun MC din Romania. AFO: „A crescut freestyle-ul in Romania. Datorita online-ului, a negativelor pe care le gasesti pe YouTube, acum ai o plaja de antrenament mult mai mare. Eu ma bucur din inima ca usor, dar sigur, ajungem sa punem #FREESTYLE alaturi de #Breakin sau #Graffiti pe harta sporturilor urbane. Si, dac-as fi in locul publicului, n-as rata finala din 19 noiembrie, pentru ca e un show de entertainment. Ma astept ca MCii sa rupa. E misto sa stai acasa relax, pe canapea, si sa te uiti la niste baieti cum se bat in rime in limba materna. As da oricand asta pe orice alt show de televiziune transmis live”. DOC: „Am facut si eu asta in tinerete si pot sa inteleg dedicarea si drive-ul celui cu mic-ul in mana. Ca fost practicant, inteleg tiparele freestyle-ului si mi-as dori de la concurenti sa nu ia calea cea usoara in livrarea lor. Ii indemn sa abereze despre orice in rime. Sa nu fie niciodata multumiti de ei.” Ramona Dumitrescu: „Sunt prima femeie care ajunge printre baietii aia mari pe care ii ascultam in liceu si pe care ii stalkaream la concerte. Cum ma simt? Flatata cred ca e putin spus. Mi-a placut mult ce s-a intamplat anul trecut la Red Bull re:VERS. A fost cu rasturnari de situatie, cu epifanii pentru mine – am descoperit niste artisti cool. Imi place faptul ca simt energia AIA pe care o simteam cand eram mica si stateam in fata televizorului, uitandu-ma la toate MC Battle-urile”.

In 2019, la prima editie Red Bull re:VERS, in ringul din Club Expirat s-au luptat 8 dintre cei mai buni MCi ai momentului, intr-un spectacol sold-out. Incontestabilul si rimabilul PIETONU’ a iesit marele invingator al competitiei, in fata unui public care-a vibrat impreuna cu scena. A fost nevoie nu de una, ci de trei runde suplimentare ca el sa fie declarat campion in fata lui OLINIUTZA. Si tocmai pentru ca lucrurile au fost atat de stranse, OLINIUTZA si-a cerut Revansa in primavara. Cei doi si-au incordat din nou lexicul si flow-ul, insa sortii au fost din nou de partea campionului en-titre.

Regulamentul integral al competitiei Red Bull re:VERS 2020 este disponibil aici. Finala va fi transmisa live pe redbull.ro si pe facebook.com/RedBull/.

Conceptul Red Bull re:VERS deriva din cel al legendarului eveniment Red Bull Batalla de Los Gallos, primul concurs international de MC battle care a debutat, in anul 2005, in Puerto Rico. Este singurul eveniment international de freestyle ce reuneste tari din America Latina si Europa. Azi, Batalla de Los Gallos continua sa se extinda, sub diverse nume, si in alte tari: Red Bull Raplika (Serbia, Croatia si Bosnia), Red Bull DernierMot(Franta), Red Bull KontroWersy (Polonia), Red Bull Bekvechten (Belgia) sau Red Bull Francamente (Brazilia).

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu