Interviu Exile @HipHopNews.RO

*Interviu realizat de Vlad Marina – HipHopNews.RO

HHNews.RO: Salutare, Exile! Mulțumim că ai acceptat să răspunzi întrebărilor pentru site-ul nostru, HipHopNews!

Exile: High salut.

HHNews.RO: Să începem cu o mică prezentare a timpului petrecut de Exile de la ultimul album solo lansat „Grădinița„, până la anunțarea materialului „CANIBALI13„, în colaborare cu Mistic, material ce se lasă așteptat de o bună perioadă de timp. Ce ai mai facut în tot acest timp?

Exile: Între “Grădinița” și “CANIBALI13” e o diferență de timp ce se va resimți în primul rând în sound. Pentru mine, albumul respectiv reprezintă o etapă importantă ce-a pus bazele formării mele pe plan muzical. Dar e o perioadă care-a trecut și nu mai am cum să rezonez așa de mult cu stilul folosit pe LP-ul din 2011.
În tot acest timp… am mai crescut, haha.

HHNews.RO: Știm că în curând urmează să lansezi mixtape-ul tău, „#EYAU„. Ai dat drumul pe internet la câteva piese de pe acesta și trebuie să recunoaștem că sound-ul este unul foarte fresh. Cam în cât timp este gata în totalitate acest mixtape? Care a fost timpul efectiv de lucru pentru acesta?

Exile: Eu sper să-l lansez până la sfârșitul lunii martie, cam așa e în plan, aprilie cel târziu.
“#EYAU” a venit în ideea în care eu cu Mistic am hotărât să acordăm mai mult timp și o mai mare importanță albumului la care lucrăm și eu aveam niște idei și schițe pe lângă alte nebunii în cap. Am început să lucrez la el prin vară, iar în ultimele 3 luni am accelerat un pic procesul.

HHNews.RO: Vorbește-ne un pic despre colaborările care se regăsesc pe „#EYAU„, exceptându-l pe Mistic, pe el putându-l auzi pe piesa „Șobolani„.

Exile: „Șobolani” e înregistrată spre sfârșitul lui 2011, d-asta am decis ulterior să n-o mai includ pe mixtape. Cât despre alte colaborări, am fost restrâns în privința asta și i-am invitat pe Bălan, Sthelu a.k.a. STH pe un refren, și… o să aflați mai multe când îi dăm drumu’ la clip, odată cu el vom posta coperta și tracklist-ul pe care urmează să-l definitivez zilele astea.

HHNews.RO: Este posibil să faci și un concert de lansare mixtape-ului sau de ce nu, un turneu prin țară pentru promovarea acestuia?

Exile: Am în plan unele concerte… vom încerca să venim peste tot unde suntem bine primiți. Am vorbit pentru o lansare în Arad și cât de curând ne organizăm și pentru Timișoara și București.

HHNews.RO: Am văzut ca tu și Mistic încă sunteți adepții videoclipurilor, voi lansând destul de multe în ultimii ani. Mergi pe premiza că impactul video este unul mult mai mare decât o simplă „aruncare” a unei piese pe net? Urmează și alte clipuri în viitorul apropiat?

Exile: Din fericire, noi avem omul nostru cu care avem plăcerea să colaborăm și se ocupă de partea asta complet… cu el avem unele proiecte mai ample pe care sper să le putem realiza cât de curând. Vorbesc despre PooshtioO Graphix. Doar ce-am terminat de filmat cu el un videoclip pentru piesa „Ce zici?”, o piesă extrasă de pe mixtape și cât de curând îl lansăm.
Un videoclip va avea tot timpul un impact mai mare decât varianta lansării unei piese pe net… iar pe lângă asta, poate să completeze o piesă.

HHNews.RO: Cum stați cu albumul „Canibali 13„? Multă lume îl așteaptă de ceva timp, va fi lansat cam în aceeași perioadă cu mixtape-ul tău?

Exile: Oarecum. L-am anunțat acum ceva timp, da, dar din piesele ce erau înregistrate pentru album la momentul respectiv au mai rămas doar câteva… am preferat să nu ne grăbim cu el și să sune cum trebuie să sune la sfârșit. Trebuie să sune fresh.

HHNews.RO: Ai anunțat și un lanț de haine, mai precis de tricouri. Câte modele vor exista? Cum de ai te-ai gândit să faci așa ceva și mai ales, cum vor putea intra doritorii în posesia lor?

Exile: O să avem o colaborare interesantă pe partea de tricouri (și poate nu numai) cu băieții de la Gonzo Media Design (https://www.facebook.com/gonzo.media.design). Detaliile o să le facem publice după ce le stabilim… n-avem lanțuri de haine că dac-am avea ăștia și le-ar pune la gât.

HHNews.RO: Faci parte dintre MC-ii din provincie, mai precis din Arad. Ce părere ai despre așa zisa mișcare din afara Bucureștiului, locul unde mulți spun că se învârte totul? Ești de acord cu această idee? Spune-ne câteva nume din provincie pe care îi recomanzi ascultătorilor și cititorilor, fie ei producători sau MC.

Exile: Nu e vorba de a fi sau a nu fi de-acord. E clar pentru toată lumea că în București se face treabă-n primul rând, dar asta nu înseamnă că aici nu se face… singurul dezavantaj ar fi că suntem mulți și răsfirați și ne mișcăm mai încet decât ar trebui. Nu o să recomand pe nimeni, eu cred c-a dispărut de mult ideea asta generală că doar acolo se-ntâmplă lucruri și lumea deja ascultă altfel muzica.

HHNews.RO: Am o întrebare la care te-aș ruga să răspunzi pe cât se poate de sincer. Crezi că în condițiile actuale, vei putea să trăiești vreodată exclusiv din muzică? Ce crezi că trebuie schimbat ca să se poate ajungă în această situație?

Exile: Nu știu și nici nu vreau să-mi dau cu părerea la capitolul ăsta. Deocamdată băgăm bani în muzică, nu scoatem.

HHNews.RO: Cunoaștem faptul că tu te ocupi și de beat-uri, tu având destul de multe instrumentale pe contul de SoundCloud. Cât de bine se vând producțiile tale? Vei mai continua cu beatmaking-ul?

Exile: Nu prea vând eu instrumentale… că nici instrumentalele mele nu sună chiar cum trebuie, e o latură a mea mai puțin antrenată și de care în ultimul timp am avut tot mai puțină răbdare. E o latură pe care o s-o explorez mai mult după mixtape și album.

HHNews.RO: În final, te-am ruga să ne recomanzi trei materiale de Rap care te-au „rupt” în ultima perioadă, fie ele din țară, fie de peste hotare.

Exile: De la noi, mi-a plăcut în mod special albumul lui Vlad Dobrescu; Jarren Benton – “My Grandma’s Basement” sau CyHi The Prynce – “Black Hystori Project”sunt două materiale pe care le-aș recomanda, așa pe moment.

HHNews.RO: Îți mulțumim din nou pentru timpul acordat. Dacă ai mai avea ceva de adăugat celor spuse mai sus, te-am ruga să o faci!

Exile: Dau cu pace! Stați geană să vedem care-i treaba cu #EYAU.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu