Tony Baboon – Forest Hustler With Hat And Pipe (Video)

Tony Baboon este o prezență relativ nouă în peisajul muzical românesc, însă reușește să surprindă de fiecare dată. Artistul român a început cu o piesă vals, apoi a trecut neașteptat de ușor prin reggae, trip-hop, pop și acum revine cu prima lui piesă rap, în care îmbină „școala veche” cu cea nouă.

Piesa se intitulează „Forest Hustler with hat and pipe” și reprezintă „o incursiune în suprarealismul viselor”, așa cum o descrie artistul. Conceptul, scenariul, montajul și post-producția poartă amprenta lui FOSE (aliasul artistului Tony Baboon în lumea artelor vizuale), de imagine ocupându-se Luchian Ciobanu, iar de mască și machiaj EUGENIE. În ceea ce privește partea audio, piesa a fost înregistrată și mixată la Cutover Studio din București.

În viziunea artistului, personajul Tony Baboon s-a format în jurul următorului concept „It was foreseen that a primate will come done from the towering rainforest trees and chant the teachings of the Old World (S-a prevăzut că o primată va veni din impozanții copaci ai pădurii tropicale și va cânta învățăturile din Lumea Veche)”. Principalul subiect abordat în muzica lui Tony este natura, ca entitate supremă în relație cu ființa umană. Ceea ce Tony își propune să realizeze prin muzica sa este un întreg Performance Act, sub egida de Tropical Jazz, în care transmite mesajul prin intermediul mai multor genuri muzicale, ca cele enumerate mai sus.

Cu 5 single-uri lansate, Tony Baboon a reușit, în aproape un an și jumătate de activitate, să fie difuzat de multiple radio-uri online și on-air, atât în România, cât și în SUA, Germania și Mexic. A cântat în deschidere pentru artistul jamaican Skarra Mucci și a participat la festivalul românesc de animație Anim’est cu unul dintre proiectele sale video, „Copacao”. Același videoclip animat a fost selectat să participe în a 31-a ediția a Chicago International Children’s Film Festival din anul 2014.

Vă invităm să vizionați proiectul „Forest Hustler with hat and pipe” mai jos. Vizionare plăcută!

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu