Samurai – Terapia (Video)

Samurai, membru Paranoia 13, se pregătește de lansarea primului său album solo.
Până la apariția acestuia, însă, artistul le-a oferit o surpriză fanilor săi și a lansat astăzi videoclipul piesei care dă și numele materialului discografic – “Terapia”.

Videoclipul a fost lansat pe ApropoTV.ro, unde Samurai a răspuns, sincer și fără rețineri, la câteva întrebări.

Vorbește-ne despre piesa pe care tocmai ai lansat-o!
Piesa se numește „Terapia”, aceasta dă și numele albumului de altfel. Am scris-o vara trecută când aveam deja un plan, mă hotărâsem să pun cap la cap un album și eram extrem de motivat și inspirat. Este o melodie foarte personală, vorbesc despre relația mea cu fiecare dintre membrii familiei mele imediate. Instrumentalul l-am cumpărat de la un producător de afară, cred că din State, Epistra. Inițial trebuia să fie o colaborere cu Lian, el mi-a trimis instrumentalul. Cum i-am dat play și au intrat tobele am și început să scriu. Prima oară mi-a venit în minte refrenul, iar până la jumătatea primei strofe știam deja că o să aibe 3 strofe, una pentru mama, una pentru sora și una pentru tata. Am pus textul la punct cam în 7-8 ore apoi l-am sunat pe Lian să-i cânt piesa. Când am terminat interpretarea i-am zis: “acum rămâne să scrii și tu, iar el mi-a zis: unde să mai scriu?”. Umplusem tot instrumentalul, aveam piesă completă.

Eşti un artist tânăr, dar ai ceva ani în spate de când faci muzică. Aproximativ 10 ani. În tot acest timp, au fost momente în care ai vrut să renunţi? Cum ai reuşit să te motivezi, să te ridici şi să mergi mai departe?
Da. Au fost și momente de genul. Mai ales că am făcut chestia asta pe toată perioada adolescenței mele, când nu știi exact ce vrei, ți se pare că toți sunt împotriva ta, și alte drame. Dar acum m-am mai liniștit, am realizat anumite lucruri și am adoptat o vorbă care îmi place mie mult „nu e dracul atât de negru”. Adică, orice ar fi, o s-o scoatem la capăt. Cât despre motivație, următorul instrumental care-mi ridică părul pe mâini va fi tot timpul „motivația” mea. Trăiesc muzica asta și nu am cum să mă opresc acum.

Păstrezi legătura cu cei care te ascultă şi pentru care eşti un exemplu în ceea ce priveşte muzica?
Eu așa consider. Dacă cineva îmi scrie ceva pertinent îi răspund. Dacă mă iau cu harneală ieftină, nu mă bag. Nu vreau să investesc timp și nici energie în așa ceva. Mă mai iau câteodată la ceartă cu câte unu, și îmi pare rău pe urmă că le dau atenție. Primesc în schimb foarte multe propuneri pentru colaborări și aș vrea pe această cale să îi rog pe toți ce care și-ar dori să facă o piesă cu mine să se gândească dacă și eu mi-aș dori să fac o piesă cu ei. Dacă răspunsul este da, și reușesc să-și pună problema asta dintr-un punct de vedere obiectiv, atunci să-mi trimită să ascult. În rest, vă rog, nu-mi mai propuneți colaborări, mai ales dacă nu sunteți pregătiți să primiți un refuz. Fără supărare.

Ce ai învăţat în toţi aceşti ani de când încerci să răzbeşti în muzică?
Asta da întrebare. În primul rând am învățat în repetate rânduri ce înseamnă răbdarea ca și virtute. Cât de puternic te poate face, dar și cum te poate dărâma, dacă o pierzi. Am învățat că trebuie să crezi cu adevărat în ceea ce faci, iar o asemenea dedicare presupune uneori să fii dispus să investești totul cu riscul de a rămâne cu nimic. Am învățat că e foarte ușor să arunci cu cuvinte și să „demontezi” pe cineva când tu de fapt n-ai făcut nimic adevărat cu viața ta. Am învățat că pe drumul tău ești singur, iar oamenii pe care îi intâlnești pe parcurs vor fi lângă tine doar o porțiune de drum. Am învățat că banii îți fac viață mai confortabilă, dar nu și moartea.

Ce s-a întâmplat cu colaborarea cu Junk?
Junk a fost nevoie să plece din țară, cel puțin pentru o perioadă. Sper că atunci când se întoarce să reușim să facem un album adevărat Samurai&Junk. Până atunci el produce instrumentale și ne trimite, deci într-un fel sau altul tot o să mai auziți de el.

Am văzut că în prezent organizați un concurs în urmă căruia doriți să găsiți băieți talentați pe care să îi luați sub aripă voastră protectoare. Cum se arată în prezent situația la Paranoia 13?
Da. Vrem să anturăm un tânăr MC din Constanța. Au trecut ceva ani de când facem muzica asta și simțim nevoia să contribuim și noi la rândul nostru și din punctul ăsta de vedere. O să facem o seară hip-hop în Constanța în urma căreia o să alegem 3 MC urmând că apoi să ne decidem asupra unuia dintre ei.
În prezent la Paranoia se trage din greu. Pe lângă partea de hip-hop, de care momentan răspund eu, avem și artiști care fac muzică electronică și o fac foarte bine. Încă mai avem de muncă pentru a ajunge unde ne dorim, dar dacă ne ținem de treabă sunt sigur că o să reușim.

Citește continuarea interviului pe ApropoTv.ro
Canal Youtube Samurai – https://www.youtube.com/user/samuraipunctoficial

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu