Rezultatele autopsiei lui Notorious B.I.G.

După 15 ani de la moartea lui Christopher Wallace (1972-1997) , un raport de autopsie lung de 23 de pagini a venit în completarea întrebărilor rămase neelucidate în cazului din 9 martie 1997 când, Notorious B.I.G aflându-se în locul din dreapta al şoferului, a fost împuşcat pe Wilshire Boulevard.

Potrivit raportului ţinut până acum secret din motive de securitate realizat de Institutul de Medicină Legală din Los Angeles, medicii au dezvălui cum din cele 4 gloanţe doar 1 a cauzat defapt moartea lui Biggie. Una din aceste împuşcături a lovit încheietura mâinii, după ce a trecut prin antebraţ, în timp ce alta a fost îndreptată asupra spatelui, însă glonţul a ieşit prin umărul stâng. Nici lovitura din copasa lui stângă nu a fost fatală, ci cea care a fost îndreptată spre şold. Aceasta a perforat ficatul, colonul, inima şi o parte din plămân astfel că hemoragia produsă nu a mai putut fi oprită. Intervenţiile chirurgicale nu l-au mai putut salva. Cântărind aproape 180 kg, artistului nu i-au fost găsite urme de alcool sau droguri în urma analizelor toxicologice.

Dosarul crimei întocmit de FBI poate fi găsit în format electronic încă din mai 2011 şi tocmai pentru că a rămas „nerezolvat”, cazul continuă să se învârtă în cercul unor teorii de conspiraţie. Ţinându-se cont de faptul că muniţia Gecko fabricată în Germania care a fost folosită în timpul atacului se putea găsi în acel moment doar de la 2 distribuitori în întreaga America (în California şi New Jersey), deja se poate forma o pistă destul de bună pentru rezolvarea cazului.

Nu sunt puţini cei care cred sau afirmă cu tărie, aşa cum detectivul căruia i-a fost atribuit cazul lui Christopher Wallace explică în cartea publicată în 2011, că se cunosc autorii crimei doar că niciodată arestările nu au avut loc. Detectivul Greg Kading aduce în prim plan că acest fapt depinde de modul în care percepem ideea de „caz rezolvat”. Deşi organele de drept ar cunoaşte autorul crimei (Wardell ‘Poochie’ Fouse), considerând astfel că pe plan intern a fost elucidat cazul, el nu va trece printr-un proces judiciar pentru că între timp acesta a şi murit în iulie 2003. Oricum, prea puţin mai contează acum cine a fost, când faptul este de mult consumat.

We’ll always love Big Poppa. ”

 

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu