Review: Cedry2k @ Silver Church

Legenda nu a avut nevoie decat de un microfon pentru a se face auzita. Dupa ce l-a primit, a tipat tare “Bine ai venit in Sodoma/Crede ca Toma/Ca tre sa te sinucizi ca sa te acomodezi cu zona” si, vers cu vers, a transformat multimea adunata sa asculte ultimul lui album in cateva sute de vulcani Krakatau.

Cedry2k a dovedit inca o data, poate pentru ultima oara, ca poezia protestatara inca pulseaza in aceste vremuri postumane. Nu ne-am robotizat total, cel putin o parte din noua generatie se incapataneaza sa demonstreze contrariul si sa ceara o schimbare umana reala. Confuza cerinta…

Oare chiar sunt revoltati tinerii astia sau sunt doar o (alta) turma de rinoceri indoctrinati? Oare cati dintre cei care se bat astazi cu pumnii in piept ca l-au inteles corect pe Cedry2k vor avea peste zece ani masina si casa luate in rate? Cati dintre ei vor refuza sa incremeneasca o viata intr-o cladire de sticla corporatista? Cati vor spune un mare NU compromisului, ca Cedry2k?

Timp de o ora si jumatate, pe un fond profund religios, Bercenarul a starnit emotii in toate culorile posibile  cu piesele lui critice la adresa perfidiei umane, sistemului pervertit si corporatiilor cu interese perverse. E clar, trebuie sa ai stomac tare pentru rimele versatile, obsesiv-depresive  si, de cele mai multe ori, apocaliptice ale lui Cedry2k. Adevarul e negru ca smogul in “Clipa Schimbarii”.

Cedry2k a fost sustinut la platane de Grigo si dublat de rapperul despre care se spunea acum cativa ani ca are trei plamani, Carbon (va lansa si el, in curand, un nou album). Au cantat alaturi de  Cedry2k: C.T.C (piese precum “Scandal”, “Muzica”, “Cum o facem noi”, “Astept ce o sa vina”), Aforic, Dragonu’, Raku si Nwanda pentru melodiile de pe albumul nou.

La 00.30, a incheiat concertul, ragusit, stors de puteri si de hip-hop adevarat. Profesionist pana la capat.

Inainte sa plece, a tinut sa puna capat speculatiilor de pe retelele de socializare cu privire la motivul din spatele deciziei lui de a se lasa de muzica. Nu a facut-o din cauza banilor si nici ca tactica de marketing pentru viitoare materiale. Schimbarea este una de natura idealista. Pur si simplu, “muzica nu valoreaza mai mult ca viata”.

Ultimul mesaj muzical al lui Cedry2k face miliarde de dolari. Din aia adevarati, grei, nu speculati de brokerii de pe Wall Street.  Secretul bogatiei lui Cedry2k este:

“Pastrati-va sufletul!”

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu