Redirecționează cei 2% către Crucea Roșie!

Astăzi 8 mai 2014, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie aniversează 151 de ani de activitate. În fiecare an, data de 8 mai marchează sărbătorirea celor 13 milioane de voluntari din întreagă lume care își aduc contribuția pentru binele umanității. Ei sunt oamenii care se dedică pentru a ajuta persoanele vulnerabile din comunitățile în care trăiesc.

În ciuda numărului tot mai mare de provocări precum dezastrele naturale, violența, conflictele armate, schimbările climatice sau foamea, acești voluntari din întreaga lume demonstrează ca le pasă și contribuie astfel la îndeplinirea obiectivelor Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

« Crucea Roșie Română face parte din cea mai prestigioasă și mai veche organizație umanitară la nivel mondial – Federația Internațională de Cruce Roșie și Semiluna Roșie. Suntem mândri că astăzi, în România, prin cei 6000 de voluntari, Crucea Roșie este implicată în proiecte la nivel național, precum :acordarea de suport celor nevoiași, intervenția la dezastre, acordarea de prim ajutor sau donare de sânge.

Prin activitățile sale, Crucea Roșie Română a facut de nenumărate ori dovada faptului că își merită prestigiul, la nivel național și internațional. Le mulțumesc tuturor celor care donează o parte din timpul, energia sau profitul lor către Crucea Roșie și îi îndemn pe toți ceilalți să adere la acest spirit filantropic, să fie generoși, să fie Crucea Roșie! », a declarat Mihaela Geoană, Președintele Crucii Roșii Române.

Tot astăzi, Crucea Roșie Română lansează un spot video pentru a susține campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit. Bucurându-se de sprijinul mai multor vedete, spotul estediferit de cele clasice, printr-o formulă menită să capteze atenția publicului.

“Mi-a plăcut foarte mult ideea campaniei. Mesajul de început, aparent în contradicție cu scopul campaniei, reușește să trezească interesul publicului și să îl facă să își pună câteva întrebări despre implicarea lor în societate. Îmi doresc ca acest video să convingă oamenii să semneze formularul. Un număr cât mai mare de formulare direcționate către Crucea Roșie, înseamnă un număr și mai mare de persoane ajutate și de cele mai multe ori, de vieți salvate”, a afirmat Iuliana Tudor, Ambasadorul Crucii Roșie Române.

“De ani de zile mă alătur cu entuziasm inițiativelor Crucii Roșii din dorința de a veni în sprijinul apelului la umanitate lansat, în fiecare an, către români. Este incredibilă promptitudinea cu care această organizație reușește să răspundă oamenilor nevoiași. Să nu pierdem șansa de a face un bine!”, a declarat Margareta Pâslaru, membru de onoare al Crucii Roșii Române.

Autor: Florin Dumitru

Florin Dumitru
Owner / Project Manager

Lasă un comentariu