Red Bull Music Academy Bass Camp, în premieră în România!

În perioada 13-15 martie, Bucureștiul devine epicentrul Red Bull Music Academy! În premieră în România, se va desfășura Red Bull Music Academy Bass Camp, replică perfectă a marelui eveniment anual care promovează de 15 ani inovația și dialogul dintre tradiție și modernitate. Evenimentul este o versiune locală redusă, dar la fel de intensă, a Red Bull Music Academy – dedicat tuturor celor a căror pasiune pentru explorarea sunetului și a muzicii s-a transformat dintr-un hobby într-un mod de viață.

4 studiouri muzicale complet echipate aduse special pentru Bass Camp
Conceput special pentru artiștii și producătorii locali, Red Bull Music Academy Bass Câmp le va oferi celor 20 artiști, muzicieni și producători români aleși șansa să urmărească și să participe la discuții informale și workshop-uri cu producători și muzicieni recunoscuți la nivel internațional, și să lucreze cu ei în studiouri.

Astfel, evenimentul va cuprinde două sesiuni de conferințe cu artiști internaționali selectați dintre colaboratorii constanți ai Academiei, și cel puțin o întâlnire cu una dintre legendele scenei locale. În cartierul general al Red Bull Music Academy Bass Camp vor fi aduse din Köln patru studiouri muzicale complet echipate care oferă toate facilitățile pentru unul sau două workshop-uri în care participanții vor afla secrete despre producția muzicală, înregistrări, mastering și inginerie de sunet.

3 seri de beaturi și experimente sonore maxime
Dacă cele trei zile de Bass Camp vor fi dedicate exclusiv participanților, și vor crea spațiul necesar pentru discuții în care detaliile personale se amestecă în proporții bine dozate cu trucurile tehnice, nopțile sunt dedicate distracției. Atât participanții cât și publicul vor putea lua parte la concertele sau gig-urile organizate în cele mai tari cluburi și locații, ca parte a unor evenimente deschise tuturor fanilor, cu artiști locali și internaționali.

La Red Bull Music Academy Bass Camp, programul nocturn e la fel de încărcat ca și cel de zi. Joi, 13 martie, publicul va avea ocazia să îi vadă în acțiune pe artiștii locali, iar în seara de vineri setup-ul e făcut pentru o explozie de beaturi intense, dacă ne gândim că pe scenă se vor afla Nina Kraviz, Radio Slave și Cosmin TRG. În seara de sâmbătă, 15 martie, pentru prima data în România publicul va avea ocazia să vadă live concertele a trei artiști pe cât de experimentali pe atât de captivanți: Haxan Cloak, Laurel Halo și Clark.

O cotitura uriașa în carieră pentru cei 20 de participanți invitați
Cei 20 de artiști și producători români participanți au fost selectați pe baza prezenței active pe scena românească și a muzicii pe care o fac. Spre deosebire de Red Bull Music Academy – unde, ca să participe la întâlnirea care pentru mulți a însemnat o uriașa cotitura în carieră, doritorii completează un formular de aplicație și își trimit materialele audio unui juriu internațional – în cazul Red Bull Music Academy Bass Camp artiștilor și producătorilor emergenți local li s-a făcut surpriza să fie invitați direct și să guște din spiritul Academiei la evenimentul din martie.

Detalii despre lista completă a participanților la cele trei zile de sesiuni de conferințe și workshop-uri din studiouri, artiștii și producătorii români care vor performa în ziua deschiderii Red Bull Music Academy Bass Camp, numele artiștilor invitați să țină prelegeri precum și locațiile unde se vor desfășura evenimentele vor fi anunțate în curând, so stay tuned!

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu