RAPrezint cultura Hip-Hop, o lecție și o sesiune practică de hip hop autentic

Carbon, DiggRAWmaniaSociety și Kiboko organizează pe 14 și 28 februarie workshop-ul €œRAPrezint cultura Hip-Hop, o lecție de hip hop autentic și un atelier practic de rap și poezie urbană.

Participanții la workshop se vor împrieteni cu Carbon, unul dintre cei mai apreciați artiști ai scenei underground din România, și vor avea ocazia să participe la o discuție despre cum a apărut genul muzical, cum s-a transformat în cultură și ce impact au mesajele pieselor în societate. Vor afla care sunt instrumentele de care se folosesc artiștii hip hop în procesul creativ, vor descoperi cum arată drumul de la idee la piesele care le răsuna în căști sau în boxe și cum este posibilă transformarea unor povești de viață în poezie urbană.

Cultura hip hop este despre experiențe reale ale unor oameni reali, așa că a doua parte a workshop-ului îi va surprinde pe participanți cu o sesiune practică, cu demonstrații live de compoziții ad-hoc. Toți cei prezenți își vor testa abilitățile de a compune pe loc rime și de a ține ritmul de rap, sub coordonarea și sfaturile lui Carbon.

Carbon este unul dintre pionierii genului, fiind activ încă din fazele incipiente ale curentului rap la noi în țară. Din 1994, când a început să pună primele versuri pe hârtie, și până în prezent, Carbon a devenit unul dintre artiștii reprezentativi pentru cultura hip hop underground din România, având la activ aproximativ 200 de piese, colaborând și cu numeroase nume mari precum: Cedry2k, CTC, Bitză, Guess Who, Ombladon, Nwanda, Aforic, Adrian Despot, Doc, Deliric, Vlad Dobrescu s.a. Muzica sa este un mix între soundul puternic însoțit de mesaje sociale, concepte filosofice și lirism poetic, bazată pe experiență empirică.

Înscrierea la workshop se face pe site-ul Kiboko, la adresa http://kiboko.ro/seminarii/raprezint-cultură-hip-hop/. Același workshop se va desfășura de două ori, pe 14 și pe 28 februarie, cu grupe diferite de participanți, fiecare grupă având 25 de locuri. Costul de participare este de 75 de RON, iar vârsta minima este 15 ani. Ambele sesiuni se vor desfășura între orele 16:00 și 19:00.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu