Noi nume grele pe scena Electric Castle Festival: Bonobo, al treilea cap de afiș

Noi nume grele pe scena Electric Castle Festival: Bonobo, al treilea cap de afiș

• De la muzică electronică la rock alternativ; noi artiști din zone muzicale variate vor concerta pe scenele festivalului de la Castelul Banffy
• Scena Dance a festivalului capătă greutate prin confirmarea lui Chris Liebing

București, 20 februarie: Bonobo vine pentru prima oară în Transilvania pentru un mult așteptat show live, la Electric Castle Festival, ce se va desfășura pe domeniul Castelului Banffy din Bonțida, județul Cluj. El va urca pe scenă alături de 11 muzicieni (suflători, tromboniști, chitariști, clăpari, percuționiști și violoniști) pentru o interpretare live de excepție. Concertul face parte din turneul de promovare al ultimului său album The Norh Borders.

Un alt nume confirmat pe scena Dance a festivalului este germanul Chris Liebing, unul dintre părinții muzicii techno, renumit pentru improvizațiile pe care le face în timpul seturilor sale. Freestylers (în formulă live) și Gramophonedzie se numără și ei printre numele care completează lista muzicienilor ce vor putea fi auziți pe scenele festivalului, între 19 și 22 iunie. Muzica experiementală nu a fost nici ea neglijată, pe scena dedicată acestui gen fiind confirmați Rangleklods, Ishome și Egokind.

Silent Strike revine la castel însoțit de propriul său grup, la fel ca și anul trecut, iar trupa clujeană Grimus va face un show de excepție în deschiderea Bonobo.Ajuns pe lista finaliștilor European Festival Awards 2013, Electric Castle va reuni anul acesta peste 100 de artiști care vor concerta, timp de patru zile, pe cinci scene. Celelalte două capete de afiș anunțate sunt Rusko și Thievery Corporation. Organizatorii au pus în vânzare abonamente promoționale, care costă 160 de lei și pot fi achiziționate până în 15 aprilie de pe eventim.ro, din rețeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului și cu ajutorul aplicației mobile Electric Castle (iOS si Android).

După patru albume, nenumărate turnee, single-uri, remixuri și muncă de producție, Bonobo (Simon Green) și-a asigurat locul între cei mai importanți artiști din industria muzicii electronice. Albumului Black Sands, lansat în 2010 și vândut în peste 160.000 de exemplare, i-a urmat, anul trecut, The North Borders, care va fi interpretat într-o manieră unică pe scena Electric Castle. Tematic, rezonant și captivant, albumul este extrem de coerent muzical și, totodată, o dovadă a evoluției muzicii electronice.

Autor: Florin Dumitru

Florin Dumitru
Owner / Project Manager

Lasă un comentariu