Nas la B’estfest Summer Camp 2013 – Episodul 1: Pre – ILLmatic

Ca și adolescent, Nasir Jones a vrut să urmeze o carieră de rapper, cel mai bun prieten și vecin, Willy „Ill Will” Graham, devenindu-i DJ. Porecla inițială a fost Wave Kid înainte de adoptarea alias-ului Nasty Nas. La 15 ani s-a întâlnit cu producătorul Large Professor, luând legătura cu grupul acestuia, Main Source.

Nas și-a făcut debutul, înregistrând cu ei Live At The Barbeque, primul extras de pe albumul Breaking Atoms.

Halftime (piesă inclusă și pe ILLmatic) este single-ul care l-a propulsat pe Nas cu adevărat ca și artist solo, piesa ajungând pe coloană sonoră a filmului Zebrahead. Cu toate acestea nici o casă de discuri nu era pregătită să-l semneze, deși mulți îl comparau cu Rakim. Pe lângă acestea, uciderea lui Ill Will și tentativa de asasinare a fratelui său i-au umbrit și mai mult viziunea viitorului său artistic.

În 1992, MC Serch, proaspăt plecat din grupul 3rd Bass, a început să lucreze la un proiect solo. Serch și Nas au colaborat pentru Back To The Grill, acesta fiind single-ul ce a promovat albumul Return Of The Product, semnat MC Serch. Acesta din urmă a aflat că Nas nu este încă semnat, așa că a început să-i caute acestuia o casă de discuri doritoare să-l lanseze pe tânărul, dar talentatul mc.

Faith Newman, A&R Executive pentru Sony Music Entertainment a fost a doua alegere (Russell Simmons a refuzat caseta demo), acesta semnându-l pe Nas instant la un contract. Asumându-și rolul de producător executiv, MC Serch a început să caute beatmakeri pentru ceea ce avea să devină ILLmatic.

(va urma)

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu