Nane – Plecat de acasă (Recenzie album)

Imediat după lansarea albumului „Plecat de acasă” a lui Nane, de pe data de 5 februarie, mi-am făcut timp să-l ascult și eu.

Am ajuns la birou, mi-am pus căștile, am dat play și am intrat în filmul lui Nane. Nu-l mai ascultasem de mult. Intrasem pe film cu el acum mulți ani, cam de când cu „Gânduri la miezul nopții” și „Ca o stea”, imediat după „Când îngerii pleacă” mi s-a rup filmul.

L-am regăsit pe vechiul Nane, așa cum îl știam, exact la piesa „Atât de simplu”, piesă pe care am rămas tripată zile la rând. Am zâmbit îndelung la piesa „Căminul 1-2”. Să fiu sinceră, m-a prins instrumentalul. Fiind defect profesional, m-am uitat repede la producătorii care și-au pus amprenta pe fiecare piesă. I-am regăsit pe cei mai buni. Printre ei se află și Ștefan Pană. Știți voi ..Phvne. E și Motzu pe „Orșova Sud”. Beatu’ care m-a spart cel mai tare se află pe piesa „$$$”, produsă de Maidan și Angeles.

„Telefonu’ (interludiu)” mi s-a părut o caterincă d-aia proastă la care am râs mult. Când am ajuns în Berceni, am început să fredonez ca nebuna „La mine-n zonă”. Am surprins cumva good vibe-ul piesei, pe care l-am păstrat special pentru momentul când ajung în Bercenihood. Cu același vibe am fredonat și „Abonatu”.

Cea mai sinceră piesă, atât față de public, cât și față de el însuși, mi s-a părut a fi „Ca acasă”. I-am regăsit stilul de „Nane-cel-care-dă-lecții-de-viată” pe piesa care încheie albumul, „În locul tău”.

Din Orșova, direct în Okapi Sound, Nane prezintă „Plecat de acasă”. Un pachet de 15 piese excelente. Un album de colecție. Un prim album cu filme personale!

 

DOWNLOAD: iTunes, Google Play

Comandă CD: eMAG, Get Music 

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu