Lansare Dragoș V’o Dă – Irish Music Pub (Cluj-Napoca) (Recenzie/Poze)

*ARTICOL SCRIS DE CIOBANU ANA-ELIDA

După o mică pauză în ceea ce privește concertele din această sferă, Clujul a ridicat miza destul de sus cu evenimentul din 16 noiembrie, dată în care Dragonu’ și-a făcut din nou apariția pe scena clujeană.

Personal, nu mă pot lăuda cu o istorie mare a concertelor, însă la fiecare dintre ele au fost părți
care m-au convins să renegociez armistițiul dintre mine și lenea mea apăsătoare de a părăsi locul unde
majoritatea activităților mele cotidiene se petrec, camera mea.

Chiar și așa, data fiind situația și faptul că sesizez diferența mare între a asculta la căști un artist sau a avea ocazia de a-l asculta într-un concert, renegocierile m-au adus în Irish Music Pub, în jurul orei 20, așteptând nerăbdătoare începerea event-ului. Deși alegerea locației nu a fost printre cele mai fericite, știind cu toții faptul că în Irish se impune terminarea programului la o anumită oră din motive pur tehnice, publicul nu a privit asta ca pe un impediment. Probabil la asta a contribuit și after party-ul care asigură continuarea distracției până în zorii zilei.

Warm-up-ul a fost susținut de DJ Necs, căruia i s-au alăturat mai târziu Adverss, Black Sheep și Reckaze. Publicul treptat s-a arătat interesat de ceea ce se întâmplă pe scenă, în dezavantajul barului care a rămas subit părăsit. Am înțeles atunci de ce este extrem de important să existe o barieră între pass-ul pentru presă și public, fiindu-mi fizic imposibil să îmi fac loc printre oameni până la scenă să pot surprinde, fotografic vorbind, concertul.

Playlist-ul de început a fost cel puțin antrenant și a reușit să dezghețe atitudinile cool, așa că
intrarea pe scenă a lui Black Sheep și Adverss a fost corect primită. Chiar dacă nu ne-au încântat decât cu câteva melodii, momentul lor a fost unul bine susținut. Prezența lui Reckaze pe scenă a fost și ea bine primită de către public, un element surpriză, devreme ce pe afiș nu era anunțat. Per total, cu așa warm-up, era lesne de înțeles că tot evenimentul va fi unul reușit.

Ei bine, dacă până acum cumva am reușit să îmi mișc puțin mâinile să pot face câteva fotografii,
momentul în care Dj Al*bu a preluat platanele rapid urmat de urcarea pe scenă a lui Flou Rege și a Dragonului, poate fi ușor categorisit că unul dintre acele momente în care dacă îți pică telefonul jos, te gândești serios dacă poți cumpăra altul.

Și uite-mă în public, fericită că am parte de o revedere cu unul dintre artiștii români care m-a
convins că mai avem o șansa, măcar din punct de vedere muzical. Printre mesaje puternic naționaliste,
cu care ne obinuisem deja de ceva timp, și-au făcut loc în temele lirice ale Dragonului, și mesajele anti-drog, care susțin noua filosofie de viață a artistului.

Tot concertul a fost unul care deborda energie, mi-ar fi extrem de greu să-mi amintesc un
moment în care Dragonu’ a luat fie și o mică pauză de respiro. Playlist-ul a fost un scurt istoric: de la Specii, Haarp Cord la Dragoș V’o Dă. Chiar și așa, raportând totul la noile teme lirice abordate, iar dacă playlist-ul nu ne-a convins că avem în față un artist în adevăratul sens la cuvântului, printre melodii, presărat total ad-hoc, Dragonu’ cât și Flou Rege au făcut freestyle spre deliciul tuturor.

Mesajul overall se poate rezuma la atitudinea total împotriva legalelor, cu precizarea: €œCluj-Napoca, nu mai bagă coca!. Tot concertul terminându-se într-o notă pozitivă cu melodia Primăvara.

CUMPĂRĂ – http://rapmusicstore.hiphopnews.ro/v1/dragonu-ak-47-dragos-vo-da-2012/

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu