Interviu The Bridge Committee @ HipHopNews.RO

Interviu realizat de Dumitru Raluca @ HipHopNews.RO

 

HipHopNews.RO: Hello. Vă pregătiți de lansarea albumului ”Romanglish”. Ne puteți spune când va avea acesta loc și unde?

The Bridge Committee: Salutare! Multumim pentru invitatie! Lansarea va avea loc JOI – 23 APRILIE – incepand cu ora 21:00.

HHN.RO: La ce să se aștepte cei care vin la concert?

The Bridge Committee: La muzica buna, atmosfera extraordinara, show energic, premiere si surprize si nu in ultimul rand, la un alb si-un negru cu lumea lor cu tot, pe scena.

HHN.RO: Pentru cei interesați, albumul va fi disponibil și în format CD?

The Bridge Committee: Da. Albumul va fi disponibil si in format CD. Vom avea un stoc limitat pentru sustinatorii nostri cei mai infocati care doresc sa-si mareasca colectia personala de albume.

HHN.RO: Dacă tot am adus în discuție, ne puteți da câteva detalii legate de material? Cu cine ați colaborat și cine se află la producție?

The Bridge Committee: Pe partea de productie am colaborat in mare parte cu Mike Miles care este producatorul oficial al trupei, un fel de „The Bridge hidden member” daca vrei, pentru ca daca era aici cu noi, urca pe scena si el si va garantam ca v-ar fi uimit intr-un mod placut pentru ca este un muzician si un artist exceptional. Acum este in USA, dar vrea sa vina si el. Pe langa el, am mai avut urmatorii producatori invitati: oamenii nostri din SickSound Crew – Havana si Qishta Ceinaru, SpoT, Vlad Popescu a.k.a. Vlad TZP, Cerbu, Claudiu Urse a.k.a Beat Jumper, Keiko.

HHN.RO: Care este cea mai dragă piesă a voastră de pe viitorul material și de ce?

The Bridge Committee: Nu vrem sa sune a cliseu, dar nu avem o singura piesa preferata. Nu avem cum. Toate au fost la momentul in care le-am facut „preferate”. Albumul asta este ca un hotel cu multe etaje si camere, iar noi niste pasageri care au luat etajele alea si camerele alea pe rand si au admirat tot cea aveau de admirat la fiecare in parte.

HHN.RO: După acest concert în București vor urma și altele? Aveți niște date stabilite?

The Bridge Committee: Nu avem nici o data stabilita inca. Abia asteptam sa vedem daca e posibil un turneu dar deocamdata nu avem nimic batut in cuie si motivul pentru asta este ca in general, noi doi ne ocupam de tot si dupa ce lansam albumul asta si respiram si noi cateva zile, o sa incercam sa vedem daca putem pune cap la cap un turneu prin tara.

HHN.RO: Nu s-a mai auzit nimic despre SickSound Crew de ceva vreme. Vor mai exista materiale sau ați hotărât să vă vedeți fiecare de drum? Mai țineți legătura cu ceilalți membri?

The Bridge Committee: Bineinteles ca tinem legatura cu totii. Puteti sa va asteptai la orice din partea crew-ului. Poate o sa vina un cypher nou, poate o sa vina un alt material, posibilitati sunt destule. A fost o perioada de pauza pentru ca am avut cu totii treaba pe diverse paliere ale vietii. Vor fi cu totii acolo la show-ul de lansare.

HHN.RO: Pe lângă faptul că sunteți ”un element de noutate ” pe piața hip hop-ului românesc, păreți o trupă bine închegată. Cum vă înțelegeți în viața de zi cu zi?

The Bridge Committee: Suntem prieteni inainte de toate. The Bridge a aparut pentru ca am devenit prieteni intai deci s-a intamplat organic. Avem amandoi acelasi standard cand vine vorba de calitatea oricarui lucru, fapt care ne-a legat mult. De exemplu, daca unul din noi aude un instrumental si-i spune celuilalt „E tare!” celalalt va avea incredere in opinia lui, chiar daca el inca nu a ascultat acel instrumental. Suntem destul de similari desi venim din rase diferite si suntem crescuti pe continente diferite. Suntem ca fratii. Chiar si daca ne luam la cearta stim ca e doar o cearta si stim ca orice ar fi tot vorbim fie peste 5 minute fie peste 2 zile sau cand ne trece pentru ca in 6 ani am trecut amandoi prin multe: ne-am ajutat, ne-am scos din situatii limita, ne-am certat, ne-am batut cu altii pentru a ne apara principiile sau chiar viata, ne-am distrat, ne-am sustinut unul pe altul, etc. deci iti dai seama ca toate lucrurile astea ne-au sudat prietenia destul de puternic. Chiar si daca nu ar mai exista The Bridge Committee si ne-am opri din a face muzica impreuna, tot familie ramanem unul pentru altul. Muzica e secundara prieteniei noastre.

HHN.RO: Mai aveți și alte proiecte la care lucrați sau momentan vă focusați doar pe lansarea noului material?

The Bridge Committee: Cel mai mult am lucrat la ROMANGLISH in acesti 2 ani, dar avem si colaborari cu alti artisti pentru proiectele lor sau chiar proiecte solo de viitor la care am lucrat fiecare in timpul lui liber, ca sa-i spunem asa, deci exista sanse foarte mari ca in viitorul apropiat sa apara si alte materiale cu noi si de la noi.

HHN.RO: Piesa ”Fiare vechi”, lansată recent, are o poveste foarte frumoasă. Ați putea să le-o povestiți și cititorilor?

The Bridge Committee: Atunci cand Kent s-a mutat pentru prima data intr-un cartier din Bucuresti, auzea in fiecare dimineata acelasi strigat: ”Fiare vechi, cumparam…”. Initial, a crezut ca este vorba despre o persoana care se pierduse si cineva care o cauta strigand-o. A inceput sa se intrebe din ce in ce mai des ”cine naiba ar fi atat de aiurit incat sa se piarda in fiecare dimineata? Cine o fi acest Fiare Vechi?”. M-a sunat pe mine (JAZZ 8 ) si a aflat ce inseamna, de fapt, strigatul acela. Dupa ce a inteles, a fost putin dezamagit de faptul ca povestea din spate nu era exact ce isi imaginase el, insa ii placea foarte mult cum ecoul vocii acelei femei se raspandea prin cartier, asa ca si-a propus sa se trezeasca, dis de dimineata, sa vada cine este acesta persoana. Cand a vazut ce si cum si-a zis ca vrea sa faca o piesa despre asta iar mie mi-a placut enorm faptul ca imaginatia lui Kent a fabricat o poveste cu oameni care se pierd prin cartiere ca sa justifice un strigat cu care eu sunt obisnuit din copilarie. Mi-am dat seama ca sunt extrem de obisnuit cu un lucru pe care, daca stai si-l analizezi în profunzime, realizezi ca este sinteza vremurilor in care traim, si nu glumesc cand spun asta. Romania din ziua de astazi este un teritoriu cu un aer nostalgic, cand vine vorba de „gloria trecutului”,pe care unii oameni la costum incearca sa-l vanda pe bucati, iar alti oameni in zdrente striga de foame prin el pana si pentru fier vechi. Ce au romanii în comun daca generalizam un pic? Faptul ca majoritatea lor a fost hranita in copilarie cu tocanita de „lasa, ba, ca merge asa!”… si cam asta ar fi povestea piesei „Fiare Vechi”.

HHN.RO: Cosmin, știu că ești și actor în viața de zi cu zi. Cum reușești să îmbini actoria cu muzica? Este vreuna care îți place mai mult sau reușesc să se completeze reciproc?

Cosmin Dominte (Jazz 8 ):Nici eu nu stiu cum fac. Pana acum ceva vreme credeam ca sunt tampit. Am ales sa traiesc din actorie si muzica – aceste doua CELE MAI STABILE (pe dracu) cariere din lume. Am fost mult timp nervos pe mine si mi-am reprosat tot timpul ca nu puteam sa fiu si eu programat de universul asta sa fac altceva mai usor ca sa nu ma mai chinui atat cu domeniile astea doua, dar intr-o zi am avut un fel de declic al mintii si mi-am dat seama ca eu de asta am nevoie pana la urma si la urma. Mi-am dat seama ca fac actorie ca sa-mi dau voie sa ma indragostesc de frumusetea oamenilor si fac rap ca sa-i cert pentru uratenia lor. Ma echilibreaza. Sunt complementare pentru mine.

HHN.RO: Archie, ai venit în România acum câțiva ani. Aș vrea să știu care a fost prima ta impresie legată de tot ce ai găsit aici (oameni, cultură). Există o diferență între cum vedeai lucrurile atunci și cum le vezi acum?

Kent Archie: Man I’m really glad you asked this question because I have a lot to say about it. It’s funny because when I first got here I was a tourist and I enjoyed going out to the restaurants eating the delicious food so cheap. The club scene was amazing we were staying up till 5am dancing. This can never happen back home. The people were very friendly. It also took me by surprise that most people I met spoke English. So communicating with strangers wasn’t a problem. It was a hidden treasure and I went back home telling my friends and family about it. I didn’t understand why everyone was complaining about the lifestyle here in Romania, cause we were all having such a good time when we were out.
Then a year went by, I came back as a employee at a four star hotel and was like what the fuck? This shit does suck. Now I fully understood why everyone was complaining. I’m working hard as hell day in and day out but receiving crumbs. I couldn’t afford to go out to those clubs where I once enjoy myself the year before because everything seemed expensive with the Romanian salary.
I quickly felt like I was one with my friends even though I was foreign and knew a different lifestyle, I was working hard as they were at their jobs, and getting paid little for it just like them. I understood the full situation and felt empowered that I could share a beer and complain with them about how fucked up things were. By being broke I got to do things the way an average person would. It felt GHETTO so it was something I was used to. Like riding the bus without paying, or your friend uses the metro ticket but doesn’t let the gate turn all they way so you can get in for free. Or shopping for a few items at IDM because it was much cheaper there. Shit, McDonald’s wasn’t a option no more it was Luca & Georgi covrigi All in all it was a great experience and turned me Romanian a little bit.

HHN.RO: Aș vrea să aflu părerea fiecăruia în parte vis-a-vis de prezența la concerte, cum vi se pare publicul? Vă întreb acest lucru din pricina faptului că în ultima vreme au existat foarte multe dezbateri în legătură cu absența unui public specializat în cultura urbană. Cum vedeți voi lucrurile?

The Bridge Committee: In general, dezbaterile astea sunt ca o bucla fara oprire. Nu vrem sa intram si noi in ea pentru ca suntem plictisiti deja de chestia asta. In mintea noastra am simplificat-o si am lasat-o la: „Daca rezonezi cu ce facem atat de mult incat sa vrei sa ne vezi live si sa te distrezi cu noi, o sa vii. Daca nu, nu!”.

HHN.RO: Vă mulțumesc pentru că ați acceptat invitația noastră. Pe final de interviu ați vrea să le transmiteți un gând, o vorbă bună sau un banc, ascultătorilor voștri și cititorilor HipHopNews.RO?

The Bridge Committee: Cioc – cioc!
Cine-i acolo?
The Bridge, bitch!

Va multumim ca existati cu noi in Galati colt cu Cleveland!

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu