Interviu Subcarpați pentru HipHopNews.RO: „Cred că se vede foarte bine în România cum muzica poate fi remediu sau cum poate fi otravă.”

Subcarpați sunt o trupă foarte solicitată zilele acestea, însă Bean, membru fondator al proiectului, și-a făcut timp să ne răspundă la câteva întrebări. Lectură plăcută!

HHN.RO: Salut Subcarpați. Mulțumim pentru timpul acordat site-ului HipHopNews.RO!

Bean:

Big up, Hip Hop News, mulțumim pentru sprijin și inițiativă!

HHN.RO: Care a fost factorul de decizie care v-a făcut să vă implicați în industria muzicală?

Bean:

Deocamdată eu sunt în industria muzicală mai mult cu Șuie Paparude, acolo am ajuns când m-a sunat Michi. Capul de la cutie l-am scos mai mult cu Blanoz, aveam prea multe de spus, ca orice mc. Apoi, am avut mereu acest vis, de a cânta pe scene mari.

HHN.RO: Ce face Subcarpați atunci când nu se află pe scenă și implicit, nu face muzică?

Bean:

Se ocupă de restul proiectelor. Abia a ieșit Argatu`, apoi se pregătește Escu din Bacău, apoi Georgiana Mănăilă. Se pregătește și Culese Din Cartier vol 2. E treabă, nu se stă. Am un „studio”— Baba Novac, mai vine Chimie, Infinitu’, mai lucrăm la un album, două.

HHN.RO: Legați muzica rap, caracterizată prin versuri cu un puternic mesaj social, cu folclorul românesc. Cum a fost văzută de public împletirea dintre cele două genuri muzicale?

Bean:

Unii gustă, alții nu. E normal și sănătos să existe păreri diferite. Înseamnă că se ascultă. În principal, la început puțin reticentă, dar apoi au înțeles că nu ne înmuiem după ce gustăm puțin din succes. Dacă o să ne focusăm pe muzică, totul o să fie bine!

HHN.RO: Credeți că muzica, indiferent de gen, reprezintă o armă de influență asupra culturii sau intelectului persoanelor?

Bean:

Desigur. Cred că se vede foarte bine în România cum muzic poate fi remediu sau cum poate fi otravă.

HHN.RO: Mulți consideră rap-ul ca o simplă „€œmuzică de stradă”, deși acesta a pătruns în laturile sociale, intelectuale, religioase, folclorice etc. Este bine, în viziunea voastră, să puncteze aceste laturi sau să rămână la stadiul de „€œmuzică de stradă”?

Bean:

Părerea mea e că nu trebuie să uiți de unde ai plecat, dar în același timp trebuie să cauți mereu evoluția și așa a început stilul ăsta, prin nevoie de evoluție, de revoluție, nevoia de a ieși din cercul ăla de violență. Eu zic că e ok să te folosești de conceptul street smart, dar în același timp, dacă ai 35 de ani și cânți că stai în stradă, e posibil să cânți fiindcă nu ai de ales, ceva nu e bine. Trebuie să evoluezi. Nici Queens, nici Brooklyn, nici Bronx nu mai sunt ce au fost.

HHN.RO: Ultimul cuvânt vă revine sperând că veți vrea să spuneți ceea ce până acum nu ați avut șansa sau nu ați fost întrebați.

Bean:

Ochii pe Grime.RO, lansăm un site-blog. O să facem și un canal de you tube – un promo în care o să invităm lumea la grime. Nu ne-am tripat pe grime, dar e destul de provocator stilul, mai ales pentru mc. Big ups!!!

Mulțumim RobertOBERT pentru imaginea atașată articolului:

https://www.facebook.com/robertOBERTartwork

http://thelautrec.tumblr.com/
http://www.behance.net/robertObert

Autor: Florin Dumitru

Florin Dumitru
Owner / Project Manager

Lasă un comentariu