Interviu Scânteie (Ad Litteram): „Când ochii și urechile vor fi ațintite suficient asupra mea, atunci va veni și următorul album.”

Scânteie, membru al trupei Ad Litteram, ne-a acordat zilele trecute un interviu. Artistul vorbește despre trecut, prezent și puțin despre viitor. Vă invităm să citiți interviul și să va expuneți părerile în ceea ce-l privește.

HHNews.RO: Albumul “Răni Cicatrizate” a avut timp să fie ascultat și să își atingă ținta. A făcut-o din punctul tău de vedere?

Scânteie: Întotdeauna se poate și mai bine, nu am fost mulțumit dar mă așteptam oarecum la asta. Nu a fost chiar o vreme prielnică pentru scos albume (și aici vorbesc doar în numele meu). Probabil vor mai trece ani buni până mă voi hotărî să dau spre ascultare un album nou,dar asta nu mă oprește să mai arunc din când în când câte o piesă pe net,compilații,mixtape-uri…etc

HHNews.RO: Un număr de cinci melodii au beneficiat de videoclip, toate lansate înaintea materialului. Vor mai urma și daca da, care ar fi piesa / piesele vizate?

Scânteie: Recent am prezentat clipul piesei „€œGÂNDURI DE NOIEMBRIE” (mai exact remixul piesei de care s-a ocupat Phossilah și echipa lui) avându-l ca regizor pe Mircea Zanian în colaborare cu Dragoș Dumistracel. Nu mi-am programat să scot un număr de clipuri înainte de a lansa albumul, pur și simplu așa a ieșit, până am reușit să conturez albumul „Răni Cicatrizate” am mai aruncat cu câte un clip (piesă noua) ca să mențină trează mișcarea.

HHNews.RO: Concertul de lansare, desfășurat în The Silver Church Club, a adus pe scenă un număr impresionant de artiști hip-hop. Vor mai urma concerte cu scopul de promovare, chiar și în acest moment, a albumului lansat acum doi ani?

Scânteie: De la concertul de lansare nu a mai existat nimic, decât afișări pe la concertele colaboratorilor, și asta pentru că am mai fost prins în alte proiecte (non muzicale). Dar să zicem că nu au fost nici oferte foarte serioase , de ceva vreme m-am hotărât să cern oarecum ofertele și să nu mă mai prezint decât atunci când trebuie și unde trebuie.

HHNews.RO: Care este piesa care, după părerea ta, a ajuns la public cu cea mai mare ușurință și de ce crezi asta?

Scânteie: ”Ne-am Pierdut Nemurirea” dar nu mă întreba de ce. Nu am făcut și nu voi face niciodată piese după anumite rețete sau strategii. Nu că mi-ar displăcea să îmi întoarcă bani căcălau, ci pentru că nu-mi ies atunci când forțez.

HHNews.RO: Cum a primit publicul colaborarea cu Țapinarii, una inedită pentru hip-hop-ul autohton?

Scânteie: Păi ca un experiment , asta a și fost de fapt. Nu prea am promovat-o în schimb, asta spre rușinea mea. A fost a 2-a colaborare (după Shole-Crize) cu oameni din alte sfere muzicale. Pe viitor vă asigur că vor mai exista piese experimentale (ca să le numesc așa).

HHNews.RO: Se lucrează în prezent la vreun nou material Ad Litteram sau crezi că este nevoie de o perioadă mai lungă între proiectele muzicale?

Scânteie: Se lucrează la ceva piese și cam atât. Când ochii și urechile vor fi ațintite suficient asupra mea atunci va veni și următorul album.

HHNews.RO: Ai observat vreun nou proiect în hip-hop-ul de la noi care să-ți atragă atenția și dacă da, care ar fi acesta?

Scânteie: Tot timpul vor exista proiecte proaste și proiecte bune, important e să predomine cele bune și doar astea să atragă atenția. Căci în zilele noastre doar urâtul atrage atenția.

HHNews.RO: Pe alte materiale te vom putea asculta în următoarea perioadă?

Scânteie: Pentru cine nu știe, Scânteie este numele folosit pentru colaborări. Acestea sunt „iRronic-Grădina cu mere” și „SEZ-Sezonul 1„.

HHNews.RO: Care este mesajul tău pentru cititorii Hip Hop News și, în special, pentru cei care au cumpărat și au ascultat materialele semnate Ad Litteram si Scânteie?

Scânteie: Am mai spus-o: „€œfiți ceea ce sunteți”

Vă reamintim că materialele semnate Scânteie și Ad Litteram se pot achiziționa din Rap Music Store.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu