Interviu Ortega pentru HHNews.RO: „Eu încă sunt Hades Records, deci niciun regret”

*Cumpără „Ladi Dadi” din Rap Music Store!

HHNews.RO: Salut și îți mulțumim pentru că ne-ai acceptat invitația. Ascultătorii mai tineri nu sunt familiarizați cu numele Ortega. Cine este el? Care-i sunt începuturile ca și producător?

Ortega:

Mulțumesc pentru interes. Noroc. Am început să mă joc cu ele în 2000, în niște softuri cel puțin penibile, dar mega distractive. Pe urmă am dat de Acid 1 sau 2…și lucrurile au început să curgă. Inițial, numele care apărea pe negativele mele era Brother (fratele meu, Kombat, care era mai implicat în „€˜industrie„€™, nu s-a sinchisit să mă întrebe ce scrie acolo, așa că a pus el de la el). După ceva timp, când se preconiza o piesă care avea șansa să ajungă la mai mulți ascultători, a apărut Ortega.

HHNews.RO: Acum o lună ai lansat împreună cu Nimeni Altu’ albumul „În Surdină”. Te rog să ne povestești cum a luat ființă acest proiect. (cine a venit cu idei pentru el, cum a decurs producția)

Ortega:

Toată treaba a început când lucram pentru Ladi Dadi, mai precis piesa Pictura, cu Nimeni Altu’€™.

Au mai urmat încă vreo 2, și încă vreo 2…și tot așa până când în aproximativ 3 luni aveam vreo 10 piese împreună. Cum proiectul ăsta se derula în paralel cu Ladi Dadi și nu prea știa nimeni de existența lui, a apărut numele În Surdină (asta în condițiile în care E.P.-ul, ulterior transformat în LP, trebuia să apară la începutul lui 2012). A apărut acum o lună pentru că a prins forma finală abia prin mai anul ăsta.

HHNews.RO: Ești unul dintre producătorii preferați al lui Nimeni Altu’. Pentru cine nu știe, când ați colaborat prima oară? Pentru ce piesă/ material?

Ortega:

S-a întâmplat în 2005, cu piesa 2005, pe Hades Records Preia Controlul 1. Asta oficial. Practic, cu Nimeni Altu’ am făcut cunoștință la un concert Paraziții la Romexpo, prin 2003 parcă, nu mai știu exact. Făcuseră Kombat cu Butch niște manevre și îl aduseseră la Hades, iar eu eram delegat să mă ocup de producție. Norocul a făcut să fim pe aceeași lungime de undă (aparent), așa ne-am apucat de finisat Nopți Prea Lungi (care a apărut în 2008, dar asta e altă treabă). Tre să mai caut pe acasă proiectele vechi, dar prima treabă făcută pentru el a fost un remix la Frunze Diferite (care piesa nu există, dar am făcut remix oricum).

HHNews.RO: În 2011 ai lansat primul LP din cariera ta de producător -€“ Ladi Dadi. Cum a fost primit acel material. Vor mai urma și altele?

Ortega:

Depinde cum privești problema. Comercial, foarte slab. Ca percepție critică, a fost fix ce trebuie. Peste 10 ani pot să mă uit mândru în urmă știind că n-am supt-o aiurea. Cu atât mai valabil pentru Fără Parașute (Zeppelin) și Asfalt Tango.

HHNews.RO: Pe când un al treilea Home Made Porn Music?

Ortega:

Pauză nițel de la HMPM. E pe țeavă The Great Pornholio.

HHNews.RO: Și apropo de porn. Am observat în multe dintre posturile tale pe forumuri, tumblr sau Facebook trimiteri către acest gen. Ești un fan declarat sau face parte din exprimarea ta ca și artist?

Ortega:

Când nu aveam de unde să iau sample, pornachele era cea mai șmecheră sursă. Aveam niște grei în liceu care aveau cantități impresionante de pornish, așa că m-am pus pe ele. Nu prea conta că se auzeau infect, având în vedere că boxele mele costau cât 2 pachete de țigări pe vremea aia. Probabil undeva în subconștient s-a dezvoltat și ce ai zis tu în întrebare.

HHNews.RO: Cum vezi tu rap-ul românesc în momentul de față. (este clar că nu mai poate fi vorba de o mișcare)

Ortega:

Majoritatea e plictisitor, iar ăla care nu e plictisitor e nașpa. Iar ăla care nu e nici plictisitor și nici nașpa…e Mafia.

HHNews.RO: Regreți Hades Records?

Ortega:

Eu încă sunt Hades Records, deci niciun regret.

HHNews.RO: Planuri de viitor (colaborări, producții, E.P.-uri, LP-uri, etc.)

Ortega:

O idee ar fi să mai dispară din monotonia asta generală. Așa că fac ceva în sensul ăsta. Am mult chef și mă joc cu o grămadă de sunete și idei. Rezultatul va fi The Great Pornholio, cel mai probabil la sfârșitul anului.

HHNews.RO: O vorbă pentru fani.

Ortega:

Am vreo 4 și îi cunosc pe toți, îi sun dacă e ceva. Pentru restul care citesc, numai bine și multă sănătate.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu