Interviu Nane @ HipHopNews.RO: Îmi place să transmit sentimente prin muzică.

* Cumpără piesa Noi 2 de pe iTunes

Noi 2 a fost lansată pe 13.02.2013. A atins 349,838 vizualizări pe YouTube (la data la care am scris articolul) și crește încontinuu. Piesa este difuzată pe toate posturile TV de specialitate și a început să intre în playlist-urile posturilor de radio cu acoperire națională.

L-am abordat pe Nane (https://www.facebook.com/NaneSud) și l-am invitat să ne vorbească despre această piesă cât și despre alte subiecte. Lectură plăcută!

HHNews.RO
Salut. Mulțumim pentru că ai acceptat să răspunzi întrebărilor noastre.

Nane Salutare! Vă mulţumesc frumos pentru invitaţie.

HHNews.RO Noi 2, colaborare cu George Hora (https://www.facebook.com/GeorgeHoraOfficial), beneficiază și de un videoclip regizat de Ionuț Trandafir (Trandafilmhttps://www.facebook.com/Trandafilm.ro). De ce ai ales să lucrezi cu el, după ce ultimele trei videoclipuri au fost realizate cu ajutorul lui Sega?

Nane Aşa au fost circumstanţele. A fost şi mai la îndemână datorită faptului că Trandafir locuieşte în Timişoara. Indiferent cu cine voi face clipuri, tot identitatea mea o vor avea. Nu ştiu dacă ai citit vreodată detaliile, dar vei vedea că am participat mereu la construirea scenariilor.

HHNews.RO Când ai creat piesa te așteptai că aceasta să aibe succesul pe care-l are acum? (tv, radio)

Nane Mereu am crezut că într-o zi, una dintre piese va avea expunerea meritată. Nu ştiam care dintre ele, sincer, pentru că am foarte mult material pregătit şi cred în absolut toate piesele.

HHNews.RO Cum este ca după atâta timp să-ți vezi munca încununată de succes? Cum este să-ți vezi videoclipul peste tot la TV sau să-l auzi la radio?

Nane Sunt extrem de bucuros că o grămadă de oameni , acum au ocazia să audă de mine accidental. Ȋncă de la primele materiale lansate, am simţit că publicul meu nu e format din cei mai supăraţi rapperi. Eu nu m-am limitat în subiecte… Nu am băgat în seamă părerile de pe internet. Am făcut fix ce am simţit iar lumea a apreciat asta.

Ce să zic… Simt că abia acum începe să se mişte treaba aşa cum îmi doream când mă gândeam la succes. Ȋn acelaşi timp, sunt foarte conştient că trebuie să rămân concentrat pe a face muzică. N-aş vrea să mă bucur nici prea tare pentru ceva ce a venit firesc după atâţia ani de eforturi…

HHNews.RO
Cum ai ajuns să colaborezi cu cei de la Red Clover Media (http://www.redclover.ro)? Ești al doilea artist urban pe care l-au lansat (după Zhao).

Nane E foarte simplu. Inclusiv Zhao (https://www.facebook.com/ZhaoRomania) le-a vorbit despre mine, deşi mă urmăreau de ceva timp şi ei… Am primit un telefon, ne-am întâlnit, ne-am înţeles şi am bătut palma pentru “Noi 2”, care nici măcar nu era o piesă terminată pe atunci.

Nu cred că m-a lansat nimeni, no offence. Scriseseră şi cei de la PRO TV un articol cu titlul “Succes peste noapte, bla bla bla”. Dacă unii aud de mine abia acum, nu înseamnă că acum am apărut. Oamenii or să observe asta în momentul în care vor începe să sape mai adânc prin muzica mea.

HHNews.RO Având în vedere că, fără nici un dubiu, colaborarea cu George Hora este cea mai de succes (după colaborări cu Doddy, Angeles, Vescan) te gândești să mai apelezi la serviciile sale și în viitor?

Nane
George e un artist şi un producător foarte talentat. Am avut ocazia să aud multe materiale de-ale lui, nelansate încă. O să mai facem lucruri mişto împreună. Și el cu mine şi eu cu el.

HHNews.RO Unii fani ne-au sugerat să te întrebăm de unde găsești subiecte pentru melodiile tale. Ai și trăit (în mare parte) ce cânți sau mesajele pe care le transmiți sunt luate din poveștile de viață aparținând altor persoane?

Nane Subiectele de piese sunt peste tot. Viaţa, în general e cea mai mare sursă de inspiraţie. Bineînţeles că am trăit majoritatea lucrurilor pe care le cânt. Asta mă face să vreau să scriu despre ele.

Au fost şi cazuri în care m-au inspirat poveştile altora. Ȋmi place să transmit sentimente prin muzică. Mereu încerc să imortalizez momente şi situaţii prin versuri.

HHNews.RO
Cum este Ștefan Cherescu în viața de zi cu zi? Cu ce se ocupă? ( când nu se metamorfozează în artistul Nane)

Nane
E fix unul şi acelaşi om. Face foarte multă muzică şi toţi prietenii lui ştiu că e obsedat. Mereu sunt cu mintea la noi subiecte, sau cu telefonul în mână, scriind versuri. Fac sport, termin o facultate, susţin concerte, ascult multă muzică, petrec timp pe internet, mă distrez cu prietenii şi le reamintesc părinţilor mei cât de tare îi iubesc mereu. Ajung destul de rar acasă, în ultima vreme şi mi se pare foarte important să ştie că au un mare rol în viaţa mea.

HHNews.RO Din punct de vedere al producției muzicale, cu cine ți-ar plăcea să lucrezi de acum înainte. Până acum ai lucrat printre alții cu Doddy, Dallas sau echipa CPR Productions.

Nane Nu-mi place să-mi planific colaborările. E foarte posibil ca cineva să fie extrem de talentat, dar să nu- mi placă deloc ca om. Eu nu pot lucra la potenţial maxim cu oameni care îmi dau o energie proastă.

HHNews.RO Regreți că nu ai apelat la metoda aceasta de promovare mai devreme? Mă refer la piese care prind la marea masă a consumatorilor de muzică, nu doar la o anumită categorie de ascultători.

Nane Asta nu e o metodă de promovare, dar îţi mulţumesc pentru compliment. Nu a fost gândită ca vreo strategie de marketing, ci totul s-a întâmplat foarte natural. Toate lucrurile se întâmplă cu un scop. Nu regret absolut nimic. Nu am de ce. E o risipă de timp şi energie. Mă concentrez asupra prezentului şi viitorului, exact ca în piesă.

HHNews.RO Bănuim că piesa Noi 2 va intra pe următorul tău material (E.P., album, mixtape). Poți să ne dai mai multe detalii?

Nane V-aş da detalii cu cea mai mare plăcere, însă nu m-am hotărât ce fel de material voi scoate sau când. Tot ce pot să vă spun e că am deja piese pentru vreo 4 albume, fără să exagerez. Nu ştiu când le voi putea lansa pe toate…

HHNews.RO O vorbă pentru cititorii HipHopNews.RO, cât și pentru fanii tăi.

Nane Ascultaţi ce vă place şi faceţi ce vă face fericiţi!

Sursă foto.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu