Interviu Dj Toshi (Classic Storm Radio) pentru HipHopNews.RO

După cum vă spuneam acum ceva vreme, HipHopNews.RO a devenit partener al Classic Storm Radio. Ce înseamnă asta? Înseamnă că vom distribui, exclusiv în România, emisiunea săptămânală produsă de Dj Toshi. Pe lângă rap-ul de calitate ce poate fi ascultat în emisiune, Dj Toshi va avea și invitați de calibru.

Artistul ne-a acordat un interviu pe care-l puteți citi mai jos.

*Varianta originală în limba engleză poate fi descărcată din acest articol.

HipHopNews.RO:În primul rând mulțumim pentru timpul acordat de a răspunde întrebărilor noastre.

Dj Toshi:

Mulțumesc și eu pentru interesul prezentat mie și Classic Storm Radio.

HipHopNews.RO: Multă lume nu știe cine ești.Te rog să le spui, cine este DJ Toshi?

Dj Toshi:

Sunt originar din Tokyo, Japonia. Recent m-am mutat în Bushwick, Brooklyn, New York. În principiu m-am mutat aici știind că New York-ul este locația perfectă pentru mine și pentru pasiunea mea de a face muzica.

HipHopNews.RO: Când ai simțit fiorul “dragostei” față de cultura hip-hop?

Dj Toshi:

Primul contact cu muzica rap a fost în jurul vârstei de 13 ani. Pe atunci ascultam în principal muzică pop japoneză. La un moment dat am văzut la TV o reclamă la un dance battle show pe postul național de televiziune.

Oameni care se “duelau” prin intermediul dansului, cu muzică rap pe fundal. Era un show foarte popular și mi-au influențat mulți dintre prieteni în sensul dansului. A fost un șoc cultural pentru mine. Imediat am alergat la cel mai apropriat magazin de muzică și am luat prima casetă de rap pe care am găsit-o și am copiat-o. Cred că aveau doar câteva casete rap. Pe casetă erau legende ale old school-ului precum Curtis Blow, Whodini, The Fat Boys, RUN-DMC.

Încă am copia casetei în casa din Japonia. De atunci am fost ancorat în muzica rap și învățam în fiecare zi câte ceva nou despre cultura hip-hop.

HipHopNews.RO: De unde a venit ideea Classic Storm Radio?

Dj Toshi:

Ideea originară a show-ului era de a pune muzică nouă în prima jumătate, urmând ca în cea de-a doua parte să pun piese clasice. De aici vine Classic. În ceea ce privește Storm, am vrut ca show-ul să aibă impact asupra publicului, la fel ca o furtună puternică, și să îi las să simtă vibrațiile muzicii clasice. Cu toate astea, conceptul original s-a vaporizat, consecință fiind numărul în creștere a artiștilor underground.

Deci, asta fac acum cu show-ul meu. Desigur, iubesc hip-hop-ul old school și simt că trebuie să pun niște clasice din când în când. Știi, nu mă așteptam ca show-ul să reziste atât de mult (+5 ani și încă pe val) în momentul în care l-am numit Classic Storm Radio. (Râde)
Am făcut show-uri pe mai multe posture de radio, dar niciunul nu a rezistat ca acesta.

HipHopNews.RO: Ești doar DJ sau ai produs muzică și pentru diferiți artiști?

Dj Toshi:

Sunt deschis la orice.Fac beat-uri, produc, le pun pe mixtape-urile mele la fel de bine ca și a altor artiști, sunt inginer de sunet pentru mulți artiști. Sunt DJ la party-uri, în cluburi sau oriunde mi se oferă oportunitatea. Am lucrat cu diferiți artiști pe diferite planuri.

HipHopNews.RO: Care a fost cel mai plăcut moment din timpul show-ului?

Dj Toshi:

Cele mai plăcute momente sunt, mai mult ca sigur, sesiunile live de freestyle cu MC-ii invitați. Este un moment interesant în timpul show-ului. Că tot veni vorba, voi lansa curând mixtape-ul The Best Freestyle Sessions. Va însuma momentele mele favorite din timpul sesiunilor freestyle din istoria show-ului.Va fi demențial!

HipHopNews.RO: Mixezi doar muzică rap? Dacă da, de ce?

Dj Toshi: Hell no!! Ascult și mixez toate tipurile de muzică bună. Sunt un mare fan al muzicii, punct. Esența muzicii hip-hop vine din orice este drog pentru urechea producătorului care sampleaza și o reconstruiește după propria plăcere. Trebuie să fiu deschis la orice, în special când vine vorba de a face beat-uri – still digging down deep!!. Dar, bineînțeles, Classic Storm Radio este despre muzică hip-hop.

HipHopNews.RO: Un ultim cuvânt pentru cititorii HipHopNews.RO.

Toată căldura pentru HipHopNews.RO, cititorii săi și tuturor iubitorilor de hip-hop din România. Hip-hop este o mișcare și un fenomen global. Show-ul meu, Classic Storm Radio, va fi postat în fiecare săptămâna pe site-ul HipHopNews.RO și încurajez toți fanii de hip-hop autentic, underground să asculte și să țină muzica reală în viață – unde underground-ul trăiește!!

Interviu Dj Toshi (Classic Storm Radio) – english version

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu