Gani lansează Note de subSol cu vibe de anii ’90 în Club Mojo (București)

O porție de rap ca la carte vine întotdeauna și cu niște Note de subSol¹. Și cu un concert la subsolul clubului Mojo.

În noaptea dintre primăvară și vară, e vremea să dăm un REWIND ⏪ și să ne întoarcem – atât ca sound, cât și ca vibe – în perioada de aur a hip-hop-ului². Atunci când beat-urile boom bap dictau ritmul, când lirica era în prim-plan, iar flow-urile curgeau lin și purtau mesajul către urechile ciulite și mințile deschise. Când socializarea se făcea la cypher, când piesele de la bairam se derulau de pe casetă cu creionul și cele 4 elemente erau simbolul unității în calea unei societăți dezbinate.

Școala veche de hip-hop se întâlnește cu școala nouă când Gani lansează cel de-al șaselea material audio – mixtape-ul Note de subSol. Dana Marijuana, colegele din MUZE (ENERGIA, Liry, UNDERCOVER) și MGee vor reprezenta alături de Gani scena rap feminină și, pentru un mix bun, BDB (MC Jenă, Nomad & Oliniutză) și DJ Tecko Starr vor fi pe zonă cu rimele și cuturile la ei.

Gani a debutat în 2004, fiind primul battle MC de sex feminin din România. Pe parcursul anilor, a lansat în jur de 130 de piese, a colaborat cu artiști reprezentativi din rap-ul românesc³, a jurizat campionate de Battle MC și alte concursuri, a filmat sketch-uri online și a fost invitată în diferite emisiuni TV și online. În 2014 a co-fondat MUZE, singura brigadă rap feminină din țară, alături de care face treabă în paralel cu activitatea solo.

Mergând pe principiul #ILoveThe90s, muzica ei se remarcă printr-o atenție majoră acordată liricii, prin tematici preponderent psiho-sociale, diversitate de flow și influențe de sound boom bap.

FFWD ⏪. Nu suntem în ‘96, dar pe 31 mai ne vom simți ca în ‘96. Sau ca în ‘94. Sau ‘98. Sau ‘90șinuconteazăcât. Dacă ți-e dor să asculți sound-ul clasic și raw de East Coast⁴ sau să petreci până sâmbătă dimineață ca într-un gangsta party din L.A.⁵, dacă sperai să mai prinzi o ocazie să scoți de la naftalină blugii Phat Farm/Pelle Pelle/Ecko/FUBU pe care nu i-ai mai purtat din liceu⁶ sau pur și simplu să mai schimbi vibe-ul, fie că ai experimentat anii ‘90 sau nu, ne vedem în Mojo⁷!
__________________________________________________
¹ Gani, Note de subSol, independent, București, 2018, p. 1-10.

² Golden age hip-hop: https://hiphopgoldenage.com/

³ Discografia completă: https://www.facebook.com/notes/gani/discografiegani/1084495211606547/

⁴ Warm-up-ul evenimentului va consta într-un playlist realizat de Gani, caracterizat printr-un singur cuvânt: clasic.

⁵ E vineri noapte, deci după concert clar rămâi la after party.

⁶ Nu există ținută obligatorie, ÎNSĂ cel mai ‘90s outfit va fi premiat. Așa că dacă vrei să câștigi premiul care momentan rămâne surpriză, apelează cu încredere la pantaloni largi, tricouri XXL/crop tops, treninguri, bandane, culori neon și orice altceva ai (fi) purtat în anii ‘90.

⁷ Eveniment realizat în colaborare cu RoEvents.ro.

Link eventhttps://www.facebook.com/events/278398836375869/

 

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu