Fresh, ca și King Myers, doar alături de Rakim mai găsești!

Nu e de mirare dacă numele King Mysers nu spune încă mai nimic, nimănui. Coasta de Sud a Americii se pregătește încet dar sigur să aducă pe scena rap-ului forțe proaspete și nu oricum, ci alături de unul dintre cei mai talentați mc ai golden age-ului, Rakim. Dacă nici așa nu a căpătat referințe bune pentru voi, atunci poate recomandarea lui Bumpy Knuckles în ceea ce îl privește pe King Mysers vă va trezi măcar un pic interesul.

La vârsta de 17 ani puțini sunt cei care promit un viitor strălucit, mai ales când ești nou venit în mișcarea hip hop și totuși, tânărul pare că ar face excepție de la regulă. Fiind atras încă de la 10 ani de jocurile de cuvinte, a început să scrie versuri rapp care i-au asigurat locul 2 într-un concurs național, după ce a fost îndrumat chiar de profesoara lui să participe.

2 ani mai târziu urma să intre pentru prima oră într-un studio profesional unde a înregistrat, ajutat fiind de suportul tatălui său, prima sa melodie, This Is My Story. În prezent tatăl lui King Myers este managerul acestuia care îi asigură în primul rând siguranța financiară, dar pe de altă parte îi oferă independență în ceea ce privește modul de evoluție. Tânărul se asigură astfel că ideile lui sunt clar înțelese și puse în practică conform preferințelor pentru că, așa cum a subliniat de mai multe ori, vrea să fie mândru în timp de ceea ce a realizat.

Nu este de ignorat nici faptul că Rakim, nașul tânărului, l-a ajutat să scape de anxietatea specifică vârstei. Mysers îl însoțea des prin concerte, a fost introdus într-un mediu favorabil și uneori urca chiar și pe scenă alături de mc. În acest context l-a cunoscut în 2011 și pe Freddie Fox față de care a realizat o conexiune puternică, cel din urmă considerându-se mai degrabă unchiul lui King Mysers.

Succesul primului său videoclip lansat anul trecut, Summertime, unde îl găsim și pe Reek da Villian, a făcut posibilă apariția propriei case de discuri. Deși s-au arătat doritori care să ia parte label-ului, King Mysers nu plănuiește deocamdată să formeze un grup în cadrul acesteia, ci este interesat numai de progresul propriei activități.

În sensul acesta, rapp-erul pregătește pe 2 noiembrie lansarea de debut prin LP-ul Kingology pentru care lucrează de 2 ani. Colaborările cu RakimBumpy Knuckles și Fred The Godson fac și mai așteptat momentul. Beat-urile sunt dintre cele mai variate, publicul fiind deja obișnui pe de o parte cu influențele old school, așa cum aduce în prim plan piesa Originality al cărui videoclip a apărut anul acesta, sau cu ritmuri R&B ceva mai comerciale. Pentru promovarea proiectului este așteptat și un nou video în octombrie, piesa fiind un featuring alături de Rakim.

Dovedind a fi un puști cu o gândire destul de matură și cu perspective realiste de viitor, Myers își concentrează atenția spre câștigarea respectului din partea publicului în primul rând. Proiectul de lansare este deja în mare parte dus la bun sfârșit, însă planurile lui nu se opresc aici. Drept urmare a început să lucreze pentru viitorul mixtape. De data aceasta, îi vom întâlni mai degrabă pe artiștii de vârsta lui, cum ar fi Mac Miller, decât pe veteranii rap-ului ca în proiectul Kingology.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu