Festivalul Friends Forever – Ministerul Culturii (București)

Între 5-7 iulie se va desfășura prima ediție a Concursului National Interetnic – ”Friends Forever”, organizat de Federația Star Music România în colaborare cu Ministerul Culturii. Acesta se va desfășura în Aula Ministerului Culturii, Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti, în fiecare zi între orele 10,00-18,00.

Concursul are secțiuni de muzică (toate genurile), dans, teatru, poezie, pictură, desen, grafică, datini și obiceiuri etnice.

Pot participa reprezentanți ai tuturor comunităților din România: maghiară, germană, rromă, rusă, ucraineană, bulgară, sârbă, greacă, turcă, tătară, armeană, evreiască, italiană, dar și alte etnii sau expați care locuiesc în România. Se pot înscrie grupuri și artiști individuali, de la vârsta minimă de 3 ani, fără barem de vârstă maximă. Fiecare grup etnic are la dispozitie 45 de minute pentru întreg programul artistic, iar programamul fiecărui artist în acest interval va fi de 5 minute.

Juriul este condus din Dna Irina Cajal, istoric de artă și subsecretar în Ministerul Culturii și este format din 9 membri. Se vor acorda Trofeul Festivalului și Trofeul Federației Star Music Romania, precum și 3 premii – 1, 2 și 3 pentru toate secțiunile.

Câștigătorii trofeelor și cei ai locului 1, 2, 3 vor participa gratuit la Festivalul Internațional Interetnic de la Piacenza-Italia, care se va desfășura în perioada 2-10 august, anul acesta.

Participarea la concursul din București se va face pe baza de înscriere, la secretariatul Federației. Taxa este de 25 ron pentru membrii grupurilor și 100 ron pentru evoluțiile individuale. Plata taxei de participare va fi achitată înainte de ziua concursului în contul de virament: COD IBAN: RO63BRDE040SV44761010400 DES BRD CIF.27114791 FEDERATIA ” STAR MUSIC ”-ROMANIA.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu