Criss Blaziny: „Eu nu cânt despre „fete” ca să fie așa la modă sau că nu am despre ce să cânt”

Cumpără albumele semnate Criss Blaziny din Rap Music Store!

HHNews.RO: Salut, Criss Blaziny! Mulțumim pentru că ai acceptat invitația noastră.

Criss Blaziny:

Yee nu a fost ușor, dar uite că am reușit, am mers peste 10 mări ca să pot să răspund la aceste întrebări!

HHNews.RO: Știm că ești fan Wu-Tang Clan. Când i-ai descoperit?

Criss Blaziny:

I-am descoperit când aveam nevoie, când eram dezorientat și nu știam ce îmi place și ce vreau să fac, l-am descoperit prima oară pe Meth și mi-am dat seama ca EL este, dacă nu era el nu exista niciun BLAZINY.

HHNews.RO: Când și-a dat seama Criss Blaziny că vrea sa facă muzică?

Criss Blaziny:

Mi-am dat seama când îmi veneau versuri așa în cap, primele erau proaste rău dar eu credeam ca sunt tari pentru că le spuneam celor din jur și toți râdeau, spuneau ca sunt caterincă și uite așa am evoluat și abia acum pot spune ca sunt ok.

HHNews.RO: Ai lansat destul de recent albumul Răsăritul Apus, un album cu piese mai pe partea sentimentală. Poți să ne dai mai multe detalii despre povestea albumului, producție, colaborări, vânzari etc.?

Criss Blaziny:

Un album făcut dintr-un mare sâmbure de adevăr, un sâmbure așa de mare că nu mai îi găseam miezul și coaja, este un adevăr care mă enervează, este un adevăr de care vreau să uit.

Am făcut cu Adapter acest album, el s-a ocupat de mix și aranjamente și în mare parte toate beat-urile de pe album, au mai fost Sagace, MefX, Ortega și SEZ. Refrenele îmi place să le dau celor care știu să cânte mișto și d-aia îi am pe album pe Skizzo Skillz, MefX, What’s Up, Falow, Bianca, Iza, Daisy Villa și Cătălin (Coma). Cătălin a pus cireașa de pe tort. Când i-am propus colaborarea i-am zis că nu accept niciun refuz pentru că el este destinul și el trebuie sa fie pe episodul final, cu el vroiam să se termine albumul pentru că făcea parte din realitate.

HHNews.RO: Am observat că albumul este structurat pe episoade, un lucru ingenios și original. De unde ți-a venit ideea?

Criss Blaziny:

Este pe episoade deoarce am vrut ca toată lumea să înțeleagă că e o singură poveste, nu este vorba de mai multe fete, este vorba de mine și ea. Eu nu cânt despre „fete” ca să fie așa la modă sau că nu am despre ce să cânt, am făcut asta pentru că era o treabă personală pe care trebuia să mi-o iau de pe ficat și de pe creier, iar de „inimă” nu vreau sa spun… dar am spus totuși :)) Nu am vrut să mai fac clip de pe acest album pentru că povestea este terminată și nu vreau să mă mai întorc în timp. Vin cu piese noi despre prezent și ele nu mai au treabă cu trecutul. Am nevoie de o muză nouă:))

HHNews.RO: Unde este disponibilă achiziționarea albumului Răsăritul Apus?

Criss Blaziny: http://rapmusicstore.hiphopnews.ro/v1/criss-blaziny-rasaritul-apus-2012/

HHNews.RO: Din punct de vedere muzical, pe viitor, ce planuri ai?

Criss Blaziny:

Miercuri pe 27 februarie am un clip cu Angeles, este piesa lui, dar eu am ales să-i fac clip pentru că mi-a plăcut mult piesa. O să fac piese, am planuri și sper să îmi iasă, am un plan scris cu pana de guguștiuc :))

HHNews.RO: Știm că făceai parte din Hades Records, ce s-a întamplat între timp?

Criss Blaziny:

Habar nu am…contează prezentul!

HHNews.RO: Cu cine din țară ți-ar plăcea să colaborezi? Dar din afară?

Criss Blaziny:

Cu Ombladon aș vrea să fac una și chiar am melodia, dar o să-i arăt în curand. Aș vrea să fac cu mai mulți și mai multe. Din afara țării aș vrea sa colaborez cu… e inutil să spun pentru că oricum nu are cum să se întâmple niciodată.

HHNews.RO: Consideri că un cântăreț de muzică hip-hop trebuie să aparțină culturii și printr-un stil vestimentar specific?

Criss Blaziny:

Trebuie să fie ok, hainele sunt uniforma noastră, uniforma de muncă. Cei care fac jazz de ce nu se îmbracă nașpa? Ei păstrează spiritul. Cei care sunt făcuți pentru asta ,arată și se îmbracă exact ca muzica pe care o fac. Fiecare să facă ce vrea, dar eu nu fac ce fac alții!

HHNews.RO: Unde te pot găsii ascultătorii?

Criss Blaziny:

http://facebook.com/cblaziny

HHNews.RO: Mulțumim mult pentru timpul acordat. Îți dăm ocazia să spui ceva pentru fanii tăi, dar și cititorii HipHopNews.RO.

Criss Blaziny:

Sunt foarte supărat ca am scris asta în două minute și tocmai ce vroiam să mănânc un măr, am mușcat puțin și până să mușc din nou mărul s-a îngălbenit…asta arată că e măr natural. Pe 27 februarie să fiți pe recepție pentru noul clip!

Un interviu de Adrian Pop.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu