B’estfest 2013 – Ziua II sau cum au fermecat Nneka și Nas publicul român.

*articol scris de Isabella Renner

Noi am ajuns la 4, poate 4 jumate. Era bătaie pe locurile din fața scenei unde mai era puțină umbră. East Roots făceau probe de sunet, aproape toate terasele așteptând ora 6 să primească curent.

Până la urmă, deși întrerupți de ploaie, East Roots, ca de obicei, impresionează cu ce pot face live. Au apucat să mai cânte vreo 4 melodii, cât timp standurile evaluau ravagiile făcute de ploaie.

Pe la 6 jumate a intrat pe scenă White Walls, din Constanța, după cum ne-au spus chiar ei. Băieții sunt ok, dar lumea încă nu avea curaj să iasă de la adăpost ca să se apropie de scenă. La 7 și un sfert au urcat pe scenă Subcarpați. După cum au anunțat și pe Facebook, s-au prezentat într-o formulă mai specială, cu Bean MC -€“ voce, Georgiană Mănăƒilム-€“ voce, Valentin Umbrム– voce, Emil Teleagム-€“ voce, Vladimir Grafu – tobă/ percuție, VJ Andri -€“ visuals, Power Pe Vinil -€“ DJ, Cristian Dunarintu -€“ sunet. Odată cu ei a început să se adune lumea serios în jurul scenei.

Au deschis cu „€œLăutar de București”, reorchestrată de la plecarea lui Limun. „€œTe-adaptezi pe unde cresti”. „€œLa cutari” a fost halucinant cu vizualul folosit pe ecrane. Am aflat în final de la Bean ca, „la cutari” înseamnă la stână.

„€œSă plouă” s-a potrivit perfect cu ultimele încercări ale ploii. Fanii din jurul scenei au rezistat cu stoicism, deși bătea și vântul și se făcuse noroi peste tot. Au mai fost „€œM-a făcut muma frumoasă” , „€œDe când mama m-o facut” , „Când am fost la ‘€˜89” , „€œPe deal, în văi” , „€œAm crescut pe la Romană” și „Balada românului”.

Nneka a urcat pe scenă la 9 fără un sfert. Ne-a cântat „Lucifer (No doubt)” , „€œMy Home” , „€œYou used to shine”. De asemenea, artista ne-a vorbit despre moralitate, despre puterea maselor și responsabilitatea colectivă de a se exprima și de a schimba lumea. Discursul de empowerment a fost continuat cu „V.I.P. (Vagabond in Power)” , „€œAfricans” , „€œSoul is Heavy” , „€œHeartbeat” și „Focus”. „€œHeartbeat” a extaziat publicul fiind și melodia cel mai ușor de recunoscut din repertoriul artistei.

Coma au început să ne încânte de la 10 și un sfert. Au cântat în principiu melodii din adolescența mea. A fost „€œCoboară-mă în rai” , „€œCulori”, „În mine în șoaptă”. S-au jucat cu noi, ne-au pus să ne lăsăm în jos, poate să verifice devotamentul fanilor, poate să ne permită să ne odihnim puțin. (Felicitări pentru noul membru!). La plecare, ne-au lăsat cu ” Cântă-mi povestea” aproape șoptită. A fost senzual, sincer.

Nas a venit cu DJ Green Lantern. Cam pe la 11 au început să ne rupă capu’€™. Dj Green Lantern a fost greu de descris. Un mic tribut pentru Biggie, ne-a recitat versurile de la Juicy. Cam asta am recunoscut eu, dar după ce a început Nas, a fost nebunie curată.

Mi-aș fi dorit o sonorizare mai bună, mi-aș fi dorit să se audă mai clar, că tare era cu siguranță.
De unde eram eu, Nas arăta ca și Kanye West, cu tot cu ochelarii de soare pe care i-a purtat tot concertul. Îl iertăm, pentru că a fost bun de tot. Ne-a povestit „€œHow it all got started”, ne-a cântat „€œIt ain”€™t hard to tell” , „€œRepresent” , „€œThe World is Yours” , „€œLife’s a Bitch” , „The message” , „€œStreet Dreams” , „€œIf I Ruled th World”. Interpolate frumos și mixate de către Green Lantern au fost aproape imposibil de recunoscut.

Dj Green ne-a ațâțat toată seara, cu greu ne-a lăsat să ascultăm melodii până la capăt. Am mai ascultat „Daughters” , „I can” și „€œNas is like” și ne-a zis „€œBună seara România”. Ce a fost și mai frumos, a fost faptul că a zis-o corect și e de apreciat că s-a sinchisit. Băiat bun, Nas ăsta!

A fost și „€œHip Hop is dead”, dar Nas a continuat „€œHip Hop is alive tonight here, though”.

A fost și un cover de la „One love” a lui Bob Marley, continuat ironic de „€œGot yourself a gun” , „€œMade you look” și „€œOne mic”.

Galerie foto:

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu