Așteptări de la 2013…

Editorial scris de Vlad Marina.


După un 2012 bun, spre foarte bun, am început anul 2013 cu destul de multe așteptări din partea artiștilor hip hop de la noi.

O scurtă retrospectivă ne aminteşte că anii impari au fost cei mai buni d.p.d.v. al activității pe plan muzical al artiştilor 2011 – „ITP” ; „Dragoste sau frică” ; „Lucrare de control” ; „Ușile vol. 1” etc. ; 2009 – pe departe anul cu cele mai bune materiale scoase vreodată în România : „ Reacții adverse ” ; „Poezie balistică” ; „2012” ; „Vacanță în Mexic” ; „Rezistența” etc. Deci avem motive sa sperăm la un 2013 exploziv.

Pentru început să începem cu restanțele, mai vechi sau mai recente. „Maxim, am spus” este un album pe care Maximilian îl amână de prin 2010, dar cu siguranță va fi ceva fin. La fel este și cazul celuilalt membru Okapi Sound, Junky, care ne tot promite un material, dar să sperăm că 2013 va fi anul lui. Serafim pregătește și el de ceva timp albumul „Imaginarium”, sub semnătura Hades Records.

Facem Records ne-a rezervat un album ce se lasă așteptat de mult timp, dar „În sfârșit” al lui Vlad Dobrescu este anunțat pentru 2013, conform unei postări de anul trecut pe pagina de Facebook. Nu ar trebui sa uităm de materialul pregătit de Deliric 1 și Silent Strike, aşteptat sa apară în această iarnă şi albumul lui Gani – „Rimă organizată”.

Albumul „Clasic” al trupei La Familia a avut întarzieri motivate, datorită închiderii lui Sișu, însă dacă acesta va fi eliberat, trebuie să ne așteptăm la un album cu adevărat old school. După o amânare de câteva luni, curând ar trebui să apară și materialul pregătit de Smokey & Krem.

Luna aceasta, Underman va lansa „Fractal”, un material care merită foarte, foarte multă atenție deoarece, după parerea mea Underman este unul dintre cei subestimaţi MC din țara noastră. Chimie ne va prezenta cât de curând albumul „ De la zei la cimpanzei ” după care se va ocupa de un nou material, în colaborare cu Shadowbox.

28 februarie este data în care mixtape-ul lui DOC (CTC) sub numele de „Trailer”, prezentat de Chronic, va fi lansat pe piață, însă artistul ne mai pregătește cu siguranță ceva interesant. AFO a anunțat și el după lansarea primului său material solo „Preludiul lu’ Teleagă” că are în vizor un nou album.

Stripes din Brăila va lansa pe 20 ianuarie în Elephant Pub „Școala veche” , Alan și Kepa, Stres, Cerbu și alți tineri de perspectivă, probabil că ne pregătesc curând niște materiale noi. Să nu uităm nici de veteranii de la Delikt (Brugner şi Norzeatic) care și-au anunțat la rândul lor planurile pentru 2013 și EP-ul pregătit de Kazi Ploae și Silent Strike.

Așteptări personale : Praetor, Flou Rege, Dragonu AK 47, Bitză, Carbon, raku, Spike, Criss Blaziny, Da Hood Justice, Butch, Cenzurah.

* Sper să nu fi omis vreun material *

Grafică: Răzvan Petrescu

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu