Antid8t cu Legee și Alexsay – Bacăuwood

După ce am ascultat vreme bună variantă „de mahala” a piesei „Bacăuwood”, a venit în cele din urmă timpul ca Antid8t să prezinte piesa în varianta ei finală, finisată, șlefuită. Așadar, astăzi ne reamintim de o piesă ce a „scăpat” pe internet în urmă cu mai bine de trei ani, o piesă ce ne urează un ospitalier „Bine ai venit în Bacău”.

Mai jos, puteți citi povestea piesei, spusă chiar de autorul acesteia, Antid8t:

„E un rod al manierei noastre [Antid8t, Legee, Alexsay] sporadice de lucru. Trebuia să cântăm în deschidere pentru Maximilian, concertul fiind pe 31 iulie 2009. Ne-am strâns acasă la Legee, unde se află „laboratorul”, cu o zi înaintea evenimentului, în vederea compunerii unui cântec pe care să îl prezentăm în fața publicului băcăuan; așa a luat formă piesa „Bacăuwood”, devenită imn al județului în perioada ce a urmat. Am conchis să facem o piesă despre orașul nostru, Bacău, întrucât și Maximilian e originar de aici. Când am interpretat-o, Legee a dat o strofă mai veche, în timp ce noi [ Antid8t și Alexsay ] ni le scrisesem cu o seară înainte, acasă. Am fost foarte plăcut surprinși toți trei când am văzut reacția publicului la asemenea piesă, dar și reacția lui Maxi. Deja la ultimul refren, toți cei prezenți aclamau și cântau cu noi. A fost extraordinar atunci […] Are un beat bouncy. Sound-ul îmi aduce aminte de stilul lui Dre: bas proeminent, kick-ul lovește adânc, și clap-ul acela mă face să clipesc în momentul în care se aude. Un vibe și o abordare destul de gangsta, debordând de balans și cu un aer foarte fresh; pune în mișcare pe absolut oricine.”

Vocile au fost imprimate la studioul Okapi Sound, în luna noiembrie 2009.
Strofa lui Legee a fost scrisă de el însuși și de Antid8t, chiar în dimineața în care plecau spre studio. La finalul piesei, Antid8t enumera cartierele din orașul Bacău, modul de interpretare fiind o adaptare a refrenului piesei „Tranda – Care-i treaba”. Instrumentalele sunt compuse de Legee, fiind dominate de un westcoast flavour. Versurile surprind fidel realitatea întâlnită în orașul provincial Bacău: propensiunea către lux și libertinaj din rândurile tineretului, consumul de droguri, dar sunt elogiate și alte aspecte de ordin pozitiv, precum frumusețea fetelor din Moldova, recunoscută de altfel pe plan național: „Moldovencele-s bune, dar Moldovencele-s rele / Moldovencele-s coae, dar moldovencele-s ele!”. A fost postată pe internet într-o variantă demo, în ianuarie 2010 de către Alexsay, fără acordul prealabil al celorlalți doi artiști, în formă de protest, ca urmare a unei neînțelegeri. Deși nu a beneficiat de niciun fel de promovare, piesa s-a răspândit extrem de repede, devenind foarte cunoscută, în special în județul Bacău.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu