A.R.T.A. cu Omu Gnom, curs de scris, dicție, ritm și prestație scenică

Mereu primesc mesaje de la copii, puști, oameni trecuți prin multe care mă întreabă cum să facă să scrie bine sau cum să facă să știe să intre mai bine pe ritm sau cum e cu rap-ul și tot așa. Așa că m-am asociat cu Artskul si o să predau un curs de scris, ritm, prestație scenică și tot ce ține de asta. E un curs de 8 săptămâni plus o ședință de mentorat unde o să stăm doar noi doi la o discuție și o să vedem ce merge și ce nu. E un curs dedicat viitorilor MCs dar și celor care vor sa învețe cum să își dezvolte creativitatea. Dau cu pace!”, mărturisește Omul Gnom.

Omu Gnom a dat cu pace școlii Artskul, noul său aliat în misiunea de reînviere a rap-ului românesc.

Astfel, din 3 iunie, începe cursul de A.R.T.A., acronimul pentru Atitudine, Răbdare, Tehnică, Ambiție, cele patru calități pe care Gnom crede că un bun MC trebuie să le cultive.
Vechi în arta emceeingului de 15 ani, Gnom a ajuns la o maturitate muzicală și tehnici de predat în școli:

Rap-ul e vocea culturii hip-hop. Să poți face un rap bun trebuie să ajungi să stăpânești elemente de bază ale ritmului, să ai o dicție corectă, atitudine și să scrii bine. Asta se poate învăța și aici intervin eu în scenă.
Cursul va conține opt ședințe săptămânale plus una de mentorat care poată fi accesată pe toată perioada celor două luni. O să învățăm aproape tot ce ține de rap, de la ce înseamnă o măsură până la rolul unei comparații și cum să ții publicul aproape când ești pe scenă. Spun aproape tot pentru ca o mare parte din evoluția ta va fi strict meritul tău, cât de mult vrei și câtă rabdare ai. Vom avea și invitați care o să te ajute cu învățături sintetizate pe parcursul carierei lor.
Eu sunt Omu Gnom, sunt emcee și producător și fac treaba asta de 15 ani.
Te aștept la cursuri să parcurgem o frumoasă aventură în lumea sensurilor lexicale.

Cursul începe din 3 iunie, se ține în fiecare miercuri, intervalul 19:00-21:00, timp de două luni, costă 500lei sau 400lei, preț preferențial pentru elevi și studenți. Înscrierile se fac printr-un mail la info@artskul.ro, urmat de plata primei rate, jumătate din costul cursului, până pe 1 iunie.
Cursul mare va fi precedat de unul gratuit, pe 21 mai de la ora 18:30 la 20:00.
Rezervă-ți un loc la info@artskul.ro. Participarea la demo e independentă de cursul mare și e pentru toată lumea în limita celor 10 locuri disponibile. Aici găsești evenimentul.

Artskul este o comunitate de instructori și elevi ce explorează împreună muzică, filosofie, 3d, VJ-ing, sound design, scris, canto, turntablism, trompetă, jurnalism, video documentar/experimental, bass, sampling audio, art direction și continuă. Am invitat la catedră autori, publicați, difuzați la radio și tv, cadre universitare, pionieri, domni Trandafir versiunea post punk, Dumitri Prunariu cu picioarele pe pământ. Prin efort concentrat pe studiu și practică, ghidat de profesor, două luni din viață cât ține un curs standard, explorezi noul, întâlnești oameni mișto, creezi singur și împreună, nu stai degeaba.

Dintre profesorii Artskul care-ar putea fi familiari iubitorilor de hip hop, amintim pe DJ Undoo care face thedj.ro, curs de mixing și turntablism devenit deja tradiție.

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu