13 septembrie – DokStation presents Afrika Bambaataa + MC Whipper Whip (Dj Set) @ Control Club (București)

DJ-ul și producătorul american Afrika Bambaataa, considerat regele electro funk-ului și pionier al mișcării hip-hop, revine la București alături de MC Whipper Whip, joi, 13 septembrie, cu un show la Control Club, în cadrul celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival. Biletele sunt disponibile prin Eventbook.ro.

Facebook event

Originar din Bronx, Afrika Bambaataa și-a început cariera de DJ în anii ’70, formând ulterior grupul Universal Zulu Nation, unul din fondatorii mișcării hip-hop din Statele Unite. A fost primul DJ care a mixat break-beat, iar contribuția sa inovatoare i-a atras supranumele “Master of Records” și “Amen Ra of Hip Hop Culture”.

Devenit celebru în 1982, cu piesa Planet Rock, o combinație de hip-hop și techno-pop futurist inspirat de Kraftwerk, Afrika Bambaataa este considerat și părintele sound-ului electro-funk.

De-a lungul carierei sale, Bambaataa a creat și produs zeci de release-uri, colaborând cu artiști diverși, de la John Lydon până la James Brown, a organizat unele din cele mai faimoase petreceri pentru comunitatea hip-hop, iar prin intermediul grupării Zulu Nation, a propulsat carierele unor muzicieni ca De La Soul, Queen Latifah sau A Tribe Called Quest.

În 2007, a fost nominalizat pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame, iar în perioada 2012-2015 a fost invitat de Cornell University să contribuie la ,cea mai cuprinzătoare arhivă ce documentează mișcarea hip-hop din Statele Unite.

În 13 septembrie, Afrika Bambaataa revine la București alături de MC Whipper Whip, pentru un party hip-hop original, în cadrul celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival. Show-ul va fi precedat de proiecția documentarelor Punk Britannia: Post-Punk 1978-1981 (2012, r: Ben Whalley) și Desolation Center (2018, r: Stuart Swezey).

Biletele pentru show-ul Afrika Bambaataa + MC Whipper Whip, din 13 septembrie, de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), pot fi achiziționate la prețul de 30 lei online, prin Eventbook.ro, sau din locațiile partenere.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival are loc în perioada 13-16 septembrie 2018. Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil la www.dokstation.ro. Biletele s-au pus în vânzare pe Eventbook.ro.

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale, discuții, concerte și ateliere pentru copii și tineri.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor avea loc la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza Romania Mall.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată Wearebasca și Asociația DokStation. Parteneri: CNC, Centrul Cultural European Sectorul 6 – Primăria Sectorului 6, Plaza Romania, Cohn and Jansen JWT, Control Club, Apollo111, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar, Cărturești.

Parteneri media: Music Channel, Tanănana, BlitzTV, Radio România Cultural, Scena9, Banchiza Urbană by Igloo, Noizz.ro, HipHopLive, Feeder, HipHopNews.ro, InfoMusic.ro, Verbs describe us, AaRC.ro, Festivalier, GOKID!.

 

Autor: Florin Dumitru

Owner / Project Manager

Lasă un comentariu